• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teatar Le Studio ponovo radi - na novoj adresi

Izvor mondo.rs

Posle 6 meseci pauze, teatar Le Studio ponovo otvara svoja vrata, ali na novoj lokaciji - u napuštenom industrijskom kraju Viline vode koji polako postaje novi centar dešavanja.

Od sad ćete predstave ovog pozorišta moći da gledate na većoj sceni u bivšoj zgradi PIK Vrbas, Poenkareova 26.

Tokom juna slavimo useljenje u novi prostor (2. jun), kao i pokretanje muzičkog programa Le Studija - Late night show, koji otvara koncert Kralja Čačka 3. juna. Vikend nakon toga, 9. juna, biće održan "Tom Waits and Nick Cave night" sa bendovima Rain dogs i Cave dogs.

Publika koja je već upoznata sa ovim pozorištem zna da je ono do sada radilo u neobičnom potkrovlju u Venizelosovoj 42.

I ovog puta Le Studio je "skriven". Ulaz označavaju samo karnevalske zastavice na kojima piše teatar.

Penjete se uz stepenice koje podsećaju na sve osim na predvorje pozorišta i među hladnim betonskim hodnicima iznenadiće vas topao i intiman prostor pozorišta. Novi, veći prostor pruža mogućnost za unapređenje postojećeg repertoara, ali i za istraživanje novih načina izvođenja i bavljenja pozorištem.

Zadržana je "kućna" atmosfera koja je posetiocima već poznata i koja stimuliše neposrednost u odnosu publike i glumaca, kao i brisanje jasnih granica gledališta i scene. Nakon svake predstave veče se nastavlja u opuštenoj atmosferi gde je moguće razgovarati sa umetničkim timom, dati im mišljenja i kritike.

Le Studio su osnovali francuski reditelj Žan Batist Demarinji i scenograf Sanja Maljković sa grupom mladih pozorišnih umetnika u februaru 2013. godine kao nezavisno pozorište sa redovnim repertoarom. Vrlo brzo su se oko ove grupe okupili i drugi umetnici i publika, tako da je pozorište raslo, ostvarilo 9 premijera, i održavalo redovan repertoar 4 godine sa 2 ili 3 izvođenja nedeljno pred 40-ak ljudi.

Specifičnost ovog pozorišta je u intimnoj atmosferi, u kojoj se briše granica između publike i pozorišta. Imaćete pre osećaj da ste u omiljenom baru, dok se uz opuštenu atmosferu, zavaljeni u fotelju, pripremate za početak predstave koja se odvija na metar, dva ispred vas. Ili posle, kad umesto da odete sa svojim utiscima kući, provedete sate razgovarajući sa glumcima, rediteljem, scenografom o predstavi i mnogim drugim temama.

Repertoar za jun:

02. jun: 21h House warming party - žurka otvaranja

03. jun: 21h koncert Kralj Čačka

09. jun: 21h Tom Waits and Nick Cave night - koncert Rain Dogs i Cave dogs

10. jun: Surprise party

Le Studio
Izvor: YouTube/Le Studio



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE