• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDINSTVENO: Čari srpske arheologije!

Izvor mondo.rs

Arheološki institut obeležiće jubilej postavkom virtuelne arheologije u centru Beograda!

Danas vec davne 1947. godine osnovan je Arheološki institut u Beogradu, sa namerom da se celokupan naucno-istraživacki rad u oblasti arheologije u Srbiji vrši pod okriljem Instituta. Razvoj arheologije u Srbiji proteklih decenija iznedrio je i više važnih istraživackih punktova, ali je Arheološki institut ostao naša vodeca institucija na tom polju, sa najvecim brojem angažovanih strucnjaka.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Svecano otvaranje Proslave 70 godina rada Arheološkog instituta, i 40. Skupštine Srpskog arheološkog društva, bice održano u ponedeljak 5. juna 2017. godine, s pocetkom u 12 sati u Svecanoj sali SANU.

Akcenat proslave bice na isticanju tradicije na specifican nacin – ukazivanjem na savremena dostignuca u arheologiji, i projekcijom vizije Arheološkog instituta o arheologiji u buducnosti.

Tim povodom bice održana svecana prezentacija virtuelne arheologije Proširena stvarnost, ponedeljak 5. juna 2017. godine, u Knez Mihailovoj 35, sa pocetkom u 19.30 casova. Prezentacije u javnom prostoru, ispred ulaza SANU, Knez Mihailova 35, bice održavane od 10-23 sati i od 6. do 12. juna.

U saradnji Arheološkog instituta i Srpskog arheološkog društva, jednog od najstarijih strukovnih udruženja u Srbiji, ciji je rad za našu arheologiju bio od presudnog znacaja u vremenu pre osnivanja Instituta, od 5. do 7. juna bice organizovana i 40. Skupština i godišnji naucni skup Srpskog arheološkog društva.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE