• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera u JDP-u!

Izvor MONDO/Tanjug

Peta premijera u ovoj sezoni je predstava u režiji Jagoša Markovića.

 Jugoslovensko dramsko pozorište Tako je ako vam se tako čini Izvor: MONDO, Stefan Stojanović
Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Predstava "Tako je (ako vam se tako cini)" Luidija Pirandela u adaptaciji i režiji Jagoša Markovica bice premijerno izvedena u nedelju uvece na sceni "Ljuba Tadic" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Petom premijerom u ovoj sezoni, Jugoslovensko dramsko pozorište se prikljucuje proslavi 150 godina od rodenja velikog italijanskog pisca, nobelovca Pirandela, koji prema recima umetnickog direktorka Gorcina Stojanovica, u JDP-u nije igran od šezdesetih godina prošlog veka.

Stojanovic je rekao da se Pirandelo u ovoj tragikomediji bavi pitanjem šta je istina, gde je istina i ako je istina posredovana, da li je uopšte dokuciva, naglasivši da je "lepo videti na jednom mestu mnogo prvaka koji zdušno igraju za isti tim".

Markovic, koji šesti put režira u JDP-u, kaže da u svetu koji tvori Pirandelo nema istine zato što nema smisla, ljubavi, vere, boga, nicega.

"U svetu gde nema istine, sve može. S druge strane malogradani, koji su za mene uvek bili i ostali jednako fašisti, hoce da saznaju tudu privatnost. Em je tude, em je virtuelno, em se hranim tobom i tvojim životom, a sve pod velom istine. Eto nama agresije", primetio je reditelj.

U predstavi igraju Predrag Ejdus, Jelisaveta Sablic, Branislav Lecic, Marko Janketic, Nenad Jezdic, Rada Ðuricin, Jasmina Rankovic, Irfan Mensur, Vesna Stankovic, Slobodan Tešic, Lazar Ðukic i Nevena Ristic.  Markovic je osmislio scenografiju i izabrao muziku, kostimograf je Bojana Nikitovic, za scenski govor zadužena je Ljiljana Mrkic Popovic, za dizajn svetla Dejan Draganov, a za dizajn zvuka Igor Boškovic.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE