MONDO/Tanjug

PRVI PUT: Spasavanje u tunelu na Koridoru 11 FOTO

Autor:

Prvi put u Srbiji izvedena pokazna vežba simulacije saobraćajne nesreće i požara.

1
A- A A+

Vežbu su uspešno izveli vatrogasci, pripadnici policija i zaposleni u Kontrolnom centru Šarani, u  tunelu Šarani kod Takova, na Koridoru 11.

Vežbi je prisustvovao i novi direktor Koridora Srbije Zoran Babić, koji je čestitao na uspešno izvršenom zadatku.

Pokazna vežba je izvedena na deonici Koridora 11 Ljig - Preljina, a u tunelu Šarani je zbog toga bio obustavljen saobraćaj u levoj cevi, iz pravca od Čačka ka Beogradu.

Kod tunela se nalazi najsavremeniji Kontrolni centar Šarani, odakle se preko moderne opreme nadzire saobraćaj na celoj deonici autoputa Ljig - Preljina.

”Ovo je, koliko znam, prva pokazna vežba u Srbiji koja je izvedena u tunelu”, rekao je koordinator akcije iz Koridora Srbije inženjer Slobodan Ležajić.

On je kazao da je tunel Šarani tehnički vrlo dobro opremljen tunel, sa svom signalizacijom i opremom koja se zahteva po direktivi EU, a koja nalaže da se jednom godišnje u svakom tunelu vrši provera tehničke ispravnosti opreme.

Izvor: youtube

Autoput Ljig-Preljina otvorila deca (FOTO, VIDEO)

Novoizgrađena deonica autoputa Ljig - Preljina deo je budućeg autoputa Beograd - Južni Jadran kroz Srbiju, a dug je 40,3 kilometra. Glavni izvođač radova je azerbejdžanska firma "Azvirt", a radovi se finansiraju kreditom Azerbejdžana od 300 miliona evra, dok je Srbija iz budžeta izdvojila osam miliona evra.

Od Ljiga do Preljine u protekle četiri i po godine izgrađeno je četiri tunela, 78 mostova i nadvožnjaka, dve petlje - jedna u Takovu, druga u Preljini, kao i veliki broj zaštitnih ograda i tri odmorišta.

Od Ljiga do Preljine za manje od pola sata (VIDEO)

Povezano

Sve vesti