• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pad kamata - sad je vreme za stambeni kredit?

Izvor Tanjug

Ako želite da uzmete stambeni kredit, uzmite ga danas, i to na fiksnu ratu, jer su kamate na najnižem nivou i trebalo bi da porastu u naredne dve godine, kažu bankari.

 Stambeni krediti - najniže kamate Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksandar Piker je, odgovarajući na pitanja novinara  rekao da niko ne može da zna kakve će kamate biti za dve godine, ali da sigurno neće biti niže od onih koje su danas.

"Priča se da će kamate da porastu i to očekujem u naredne dve godine. Ako hoćete da uzmete stambeni kredit, uzmite ga danas, i to na fiksnu ratu, jer je tako najbolje", rekao je Piker.

Stambeni krediti sada "čistiji" ali i dalje skupi

Na pitanje da li može da se očekuje slična situacija za korisnike kredita u evrima, kao što je zadesila one koji su novac pozajmili u švajcarskim francima, Piker je rekao da je to moguće, ali da ne očekuje da to bude toliko tragično.

"Svako ko uzme kredit treba da razmišlja pet do sedam godina unapred, da može da bude drugi odnos između dinara i evra. Mislim da će Srbija postati član Evropske unije i zato ne vidim da će razlika dinara u odnosu na evro biti tragična, ali kamata može da raste", rekao je Piker, te dodao da je dobar savet bankara da građane upozore šta se može dogoditi ako uzmu kredit s kamatom koja nije fiksna.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zile

Mislim da ce kamate padati jer su svima padale ko je usao u EU..Bankari hoce sto vise da zarade i zato privlace klijente.Mi imamo jos uvek najvece kamate koje su pocele da padaju ovih godina unazad.

wepard

Ahahahah...ljudima je problem da placaju mesecnu ratu bilo to da ih izadje 60 ili 70 meseci

Svajcarac

Cim nas ubedjuju da uzmemo sada, znaci da ce kamate jos padati. Ne zaboravite da banke nisu tu zbog nas i da nama bude bolje... Gledaju samo kako da nam uzmu sto vise i da njima bude bolje.

special image