• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vežbamo se rata sa braćom u Belorusiji

Izvor MONDO/Agencije

Vojska Srbije zajedno sa pripadnicima oružanih snaga Belorusije i Rusije učestvuje u trilateralnoj vojnoj vežbi "Slovensko bratstvo 2017" koja počinje danas u blizini beloruskog grada Brest.

Oni će do nedelje zajednički uvežbavati različite segmente vežbe, radi priprema za njenu konačnu realizaciju planiranu za period od 12. do 14. juna, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je navelo da će sve te vežbe prevoženja borbenim vozilom uz savlađivanje vodenih prepreka, padobranski desant, savlađivanja vodenih prepreka desantnim čamcima, spuštanja po užetu iz helikoptera, kao i dnevna i noćna gađanja iz ličnog naoružanja biti izvođena na poligonu beloruskih Oružanih snaga u blizini grada Brest.

Vežba "Slovensko bratstvo 2017" nastavak je saradnje između Vazdušno-desantnih jedinica ruskih Oružanih snaga i Specijalne brigade Vojske Srbije, započete izvođenjem vežbe "Srem 2014", realizovane na poligonu "Nikinci".

U 2015. godini vežba je realizovana na teritoriji Ruskije pod nazivom "Slovensko bratstvo 2015" i na njoj su pored ruskih oružanih snaga i Vojske Srbije prvi put učestovali i pripadnici oružanih snaga Belorusije.

Prošle godine, trilateralna vežba "Slovensko bratstvo 2016" je izvedena je u Srbiji.

------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

RVI

Vojne vezbe u miru su dobre. Bolje vojne vezbe u miru, svake godine, nego ratovati jedan dan.

Veteran

Za koga vežbaju ratovanja? CRNA GORA JE OD DANAS ČLANICA NATO! 29 ZEMLjA! S kim da ratujemo kada je sve pod kontrolom sve zemlje u OKRUŽENjU! Niko nema decu za ratovanje! POLITIČARI SVOJE U PRVE REDOVE! Pa onda RADNICI i SELjACI. 1993.GOD. Ratovao sam pa 1999.god. Na KOSOVO! Dobio sam bolest i nemanštinu! Uzivajte u političkoj mašti!

special image