Sigurno vam se dešava da ako ne pojedete ovo voće za dva, tri dana, morate da ga bacite? Evo kako da to izbegnete.
Prvo pravilo je - pazite kakve plodove ćete kupiti
Birajte krupnije plodove, koji nisu suviše mekani i koji nemaju oštećenja na koži. Zdrave nektarine i breskve su čvrste na dodir, imaju svežu boju i čvrstu, sjajnu kožu.
Ukoliko volite mekše plodove, onda računajte na to da morate da ih pojede istog dana, najkasnije sutradan.
Drugo pravilo - pazite gde ćete da ih držite
Sasvim meke plodove bi trebalo da držite u frižideru, mada ni tamo neće izdržati duže od dva, tri dana. Plodove koji nisu sasvim dozreli stavite u papirnatu kesicu jer će te tako ubrzati proces zrenja.
Ne bi trebalo da ih držite u istoj činiji sa limunom i bananama, jer ćete tako ubrzati proces truljenja svog voća.
Treće pravilo - iskoristite ih pametno
Kada shvatite da ste kupili previše ovog voća i da nećete stići da ga pojedete pre nego što se pokvari, napravite od njega neki kolač, na primer, sladoled, stavite ga u jogurt, u musli, napravite smuti...
Mnogo je načina da iskoristite nektarine i breskve, budite kreativni.
Pročitajte i ovo:
Ko treba da jede trešnje
---------------------------------------------------------
MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!