• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makedonija s novim imenom sledeće godine u NATO?

Izvor mondo.rs

Severnoatlantska alijansa planira da do proleća 2018. godine primi u svoj sastav Makedoniju, rekao je "Sputnjiku" izvor upoznat s tokom pregovora o stupanju Skoplja u NATO.

"Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg planira da sredinom jula poseti Skoplje i razgovara o tome. Cilj NATO-a je da do proleca 2018. godine ta zemlja bude primljena u Alijansu", rekao je sagovornik agencije.

Prema njegovim recima, na tome aktivno rade SAD.

"Juce se ambasador SAD u Skoplju sastao sa ministrom odbrane Makedonije i takode razgovarao o tome. Vašington poziva Skoplje da krene na ustupke, i sudec´i po svemu — oni su spremni na to", rekao je izvor.

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je ranije da je spreman da zemlja stupi u NATO pod nazivom Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, na cemu insistira Grcka, kako bi ubrzao i integracije republike u EU.

Crna Gora ušla u NATO

"Postoje dva nacina — ili rešenje problema, ili da pod privremenim pozivom udemo u NATO, a da predložimo pregovore sa Grckom, zbog problema koji Grcka ima sa našim ustavnim imenom, za integraciju u EU. Oni znaju da za nas postoji podjednaka težnja ka EU", izjavio je Zaev u intervju MRT.

Makedonija dobila novu Vladu

Makedonija se pridružila tzv. "akcionom planu za pripremu clanstva u NATO-u" 2009. godine.

Protekle srede, premijer Grcke Aleksis Cipras cestitao je Zaevu stupanje na dužnost i potvrdio stav Atine u sporu oko imena Makedonije.

Clanovi OVK i ONA u Vladi Makedonije

Danas je šef makedonske vlade saopštio da ocekuje u narednim mesecima posetu Skoplju generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga koji "otvara vrata državi za punopravno clanstvo u Severnoatlantskoj Alijansi".

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

petar

Srbija je ostrvo u NATO moru. I ne moramo mi da udjemo u EU ili NATO, mozemo ko Busmani da zivimo u pustinji. Dokle god se ne kurcimo, nece nas dirati.

Prvi Do Drugog

@petar napokon me neko dobronamjerno shvatio.

SRPSKI RAKETNI SISTEM MORAVA

@petar @Prvi do drugog Iz koje si ti bajke ispao?!

special image