Lana Stošić

Bez Cece i Sinana: Ovako se slavi mala matura!

Autor:

Da mala matura može da se slavi bez narodnjaka, trubača i turbo-folka još jednom su nam pokazali profesori beogradske OŠ "Radoje Domanović" koji su svojim učenicima za kraj škole priredili pravi rok spektakl.

Bez Cece i Sinana: Ovako se slavi mala matura! Foto: MONDO/Lana Stošić

Za razliku od skoro svih beogradskih osnovnih i srednjih škola, ali i obrazovnih ustanova u drugim mestima širom Srbije, gde se matura slavi uz narodnjake - Cecu, Jelenu Karleušu i Sinana Sakića, mali maturanti iz OŠ "Radoje Domanović" od škole su se oprostili uz zvuke roka i to u svom školskom dvorištu.

Male maturante zabavljao je bend sastavljen od nastavnika, ali i bivših učenika ove škole.

Svirka u Novom Beogradu tradicionalno je okupila sve uzraste - tu su bili maturanti, roditelji, predškolci, učenici drugih razreda, bake i deke, ali i oni koji su "Detelinu" (popularni naziv za školu zbog oblika u kome je napravljena) završili pre deset godina i više...

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Bend "Profunny" (Profani) čine direktor škole Goran Šobotović, nastavnik fizičkog vaspitanja Ronald Anžur, veroučitelj Miloš Velimir Buca (bivši bubnjar "Discipline kičme"), a pridružili su im se biviši i sadašnji učenici škole, kao i gost iznenađenja - pevačica Jelena Gavrilović.

Izvor: MONDO/Lana Stošić

Inače, OŠ "Radoje Domanović" je ove godine za svoj rad ocenjena najvišim ocenama Ministarstva prosvete na svim poljima, a želja nastavnika je da njihovi učenici uz rock'n'roll proslave odlazak iz osnovne škole, da nastave da slušaju kvalitetnu muziku i da budu ponosni na školu koju su završili.

Izvor: MONDO/Lana Stošić

Direktor škole Goran Šobotović rekao je u izjavi za MONDO da je čudno upravo to što je ovakva proslava male mature danas neobična, dok su "normalne" one po kafanama.

Ludilo maturanata: Tuče, alkohol i trubači (VIDEO)

"Mi nećemo mature u kafanama, nego ovako, uz rok koncert i deca su super prihvatila tu našu ideju... Može na pravi način, a ono što se dešava sada je drugačije, mi smo baš onakvi kakvi treba da budemo", kazao nam je Šobotović.

Izvor: MONDO/Lana Stošić

Njegova lična poruka kao direktora škole drugim prosvetnim radnicama je da svoj posao ne vežu samo za jedan predmet, već da deci pruže nešto više.

"Vaša deca su željna toga, a ako mi ne pritrčimo da pomognemo... generacije koje dolaze će biti verovatno sakatije, a mi se trudimo, lično ja, i sve što bih dao svom detetu dajem i njima", kazao je Šobotović i istakao da su u njegovu školu bivši učenici uvek vraćaju.

Izvor: MONDO/Lana Stošić

Đak generacije i budući srednjoškolac Aleksandar rekao je da je baš ponosan na svoju školu što ovako slavi maturu.

MOŽE I OVAKO: Matura uz rok koncert! (VIDEO)

"Ovaj bend već deset godina postoji i svira svojim učenicima. Srećan sam što takav direktor postoji, i što su takvi učitelji, ali i đaci", rekao nem je Aleksandar i dodao da bi bilo super kada bi se i druge beogradske škole ugledale na njih.

Izvor: MONDO/Lana Stošić

U prepunom školskom dvorištu podršku malim maturantima i "Profanima" dali su pevačica Jelena Gavrilović, bivši košarkaš Milan Gurović...

VELIKO BRAVO za sjajne profane, direktora, učenike i male maturante OŠ "Radoje Domanović"!

Povezano

Sve vesti