MONDO/Tanjug

Pešačka subota, gužve u gradu

Autor:

Na potezu od Slavije do Trga Republike održava se pešačka subota, zbog čega je od devet jutros zatvorena cela Ulica Kralja Milana, između Slavije i Trga Republike. Vozače očekuju gužve, a pešake razni programi.

2
A- A A+
vrućina, leto, lepo vreme, šetnja, ulica, knez mihailova, Foto: Mondo/Goran Sivački

U okviru pešačke subote, na delu od Slavije do Trga Republike, Grad Beograd pripremio je do 17 sati više programa, pre svega namenjenih deci. Plan je da se ovakve manifestacije ubuduće održavaju svake prve subote u mesecu.

"Ideja je da to bude praznik za porodice i zato će poseban program organizovati Dečji kulturni centar Beograda. Puno predstava i raznih sadržaja za decu. Agencija za bezbednost saobraćaja će imati svoje štandove i deliti materijale, a biće organizovan muzej automobila, sportski događaji i drugo", izjavio je gradski menadžer Goran Vesić za televiziju Pink.

Ljubitelji vinila će na Cvetnom trgu od 11 sati moći da pazare ploče na berzi u okviru manifestacije "Beogad voli ploče".

"Prošle godine smo na Svetski dan ploča organizovali prvu berzu gramofonski ploča, vinilnih ploča. Od ove pešačke subote ona će biti tradicionalna i održavećemo je svake subote. Cvetni trg je pravo mesto zato, nadam se da će biti tradiucionalna, vinilne ploče ulaze ponovo u modu i Beogad prati te trendove", rekao je Vesić.

Na današnji dan se obeležava i 200 godina postojanja bicikla i tim povodom će, takođe, biti organizovan niz manifestacija u gradu.

Povezano

Sve vesti