BBC preporučuje Beograd: "Zaboravite Rim i Pariz"

Autor:

"Zaboravite Berlin, Pariz ili Rim. Za odmor bogat kulturnim sadržajem, istorijom, prelepim pejzažima i gastronomijom, posetite Beograd, još uvek nepokvaren brojnim turistima", piše BBC.

BBC preporučuje Beograd: "Zaboravite Rim i Pariz" Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Britanski portal BBC svojim čitaocima je preporučio da posete Beograd. Savetuju im da posetu počnu obilaskom Kalemegdana, "odakle se pruža sjajan pogled".

"Istražite tvrđavu, koja je slavno branila grad u 115 bitaka, i koja je bila uništavana i ponovo građena 40 puta", piše o našoj prestonici koju nazivaju jednim od magičnih, ali potcenjenih evropskih gradova.

Onima koji posete Beograd leti, ovaj portal savetuje da hladovinu potraže u tunelima ispod tvrđave, koji podsećaju na "tajni svet - stotine pećina, pasaža i bunkera čekaju da ih istražite".

Takođe, savetuju Britancima da posete Etnografski muzej, Muzej Nikole Tesle, hram Svetog Save, Konak kneginje Ljubice…

Navodeći šta bi još trebalo videti u Beogradu, izdvojeni su Trg Republike kao omiljeno sastajalište Beograđana, pijaca Zeleni Venac, Muzej istorije Jugoslavije uz "obaveznu" posetu Kući cveća… Svojim čitaocima BBC savetuje da istraže obale Save i Dunava jer nude brojne atrakcije, "od galerija, preko noćnih klubova koji su zacementirali reputaciju Beograda kao najboljeg mesta za zabavu na kontinentu".

Kada je reč o hrani, portal piše da u prestonici ima svega - od srpskih kafana koje nude tradicionalnu hranu, do "trendi" restorana.

----------------------------------------------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Povezano

Sve vesti