mondo.rs

Bivši golgeter diže OFK Beograd na noge

Autor:

Posrnuli klub sa Omladinskog stadiona u utorak promoviše na mesto šefa struke nekadašnjeg najboljeg strelca lige.

12
A- A A+
Petar Divić Foto: MN Press

OFK Beograd se pregrupiše i priprema za nastup u Srpskoj ligi "Beograd".

Posle dve uzastopne loše sezone i eliminacija iz Superlige (2016) i Prve lige Srbije (2017), na Staroj Karaburmi temeljnije počinju projekat sanacije kluba.

Jedan od prvih koraka u tom smeru biće imenovanje novog šefa struke.

Prema pisanju "Sportskog žurnala", Upravni odbor OFK Beograda promovisaće na mesto trenera nekadašnjeg golgetera Petra Divića (41)

Bivši povremeni reprezentativac SR Jugoslavije (dva nastupa) i najbolji strelac prve, druge i treće lige SR Jugoslavije s kraja devedesetih, preuzeće na sebe obavezu rada sa novim timom, posle nekoliko godina treniranja mladih kategorija "romantičara".

"Peca je naše dete, dugo je radio sa mlađim kategorijama, izveo generaciju koja je iznela teret na kraju prvenstva i nema razloga da ne nastavi rad s prvim timom", rekao je sportski direktor kluba Božidar Milenković, na čiji će predlog Divić i postati šef stručnog štaba.

Nekada istaknuti napadač, bivši internacionalac (Toledo, Union Berlin, Ajntraht Trir) završio je karijeru 2010. godine u mađarskom Vašašu, a prošle sezone bio je prvi asistent vršiocu dužnosti prvog trenera, Đorđu Serpaku.

"Romantičari" su u samo od prošlog leta promenili petoricu trenera, jer je Serpak završio sezonu koju je na klupi započeo Slavko Matić, a potom su se na tom mestu smenjivali Slobodan Kuljanin, Dražen Dukić i Ljubiša Stamenković "Piskavac".

Pod Divićevim vođstvom, OFK će od jeseni zaigrati u trećem rangu, sa ambicijom brzog povratka u Prvu ligu Srbije. 

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.