Besplatni koncerti - slavimo muziku!

Autor:

Povodom Svetskog dana muzike, pogledajte raspored besplatnih koncerata!

0
A- A A+
muzika, note, koncert, filharmonija Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Muzički festival 49. Kalemegdanski sutoni u organizaciji Muzičke omladine Beograda biće održan na Svetski dan muzike - 21. juna, tokom popodneva i večeri, u srcu Beograda, na Kalemegdanu, u jednom od najlepših gradskih zdanja – Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić".

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Iako je u prethodnim decenijama festival bio realizovan kao višednevni ciklus koncerata, iz opravadnih i objektivnih razloga, Muzička omladina Beograda organizuje takozvani "zipovani" – jednodnevni muzički događaj. Naime, planirani, za posetioce besplatni koncerti festivala biće održani na Svetski dan muzike - od 17 do 22 časa. Otuda i simboličan naziv "Za(O)tvaranje".

Satnica koncerata:

17:00 - Popodnevno uživanje uz umetnicu na dva instrumenta: Ljubica Sekulić, viola i harfa (dela domaćih i švedskih kompozitora);

18:15 - Neobična muzička fuzija - Flauta vrs. Marimba, duo "Timeline": Nikola Radan & Boris Bunjac;

20:30 - Muzičari koji svojom interpretacijom i energijom publiku dižu na noge - Merry Gospel Hor sa specijalnim gostima!

"U čast Svetskog dana muzike posetioci 49. Kalemegdanskih sutona i Umetničkog paviljona 'Cvijeta Zuzorić' će imati prilike da čuju zaista raznovrstan i kvalitetan muzički program namenjen svim generacijama i to - potpuno besplatno," navode organizatori.

Tagovi:
Sve vesti