Mladen Šolak

Čović u ponoć: Razmišljam da li da nastavim...

Autor:

"Posle svega, prosečnost ne dolazi u obzir", rekao je predsednik crveno-belih novinarima posle osvajanja titule.

Čović u ponoć: Razmišljam da li da nastavim... Foto: MONDO/M.Šolak

Dok su igrači na balkonu klupske zgrade Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu slavili titulu sa navijačima, predsednik novog-starog šampiona Srbije Nebojša Čović održao je kratko, ponoćno obraćanje novinarima, tokom kojeg nije odgovarao na pitanja.

Nekoliko sati posle potpuno otvorene konferencije za novinare Dejana Radonjića, na kojoj je rekao da pravno više nije trener Zvezde jer mu je istekao ugovor, kao i da se i njemu i igračima duguje većina primanja, Čović je govorio o stanju u klubu, minuloj i budućoj sezoni.

On je rekao da je moguće da Zvezda sklopi budžet i da ambiciozno uđe u takmičarsku 2017/18, da neće pristati na osrednjost, ali i da će sa saradnicima iz uprave pre toga razmisliti i o (ne)ostanku, iz nekoliko razloga.

"Večeri posle ovakvog uspeha nisu dobre za jake izjave, jer su isuviše prisutne emocije koje mogu da vas odvedu u grešku. Tako da ću moje izjave vrlo pažljivo kontrolisati", rekao je predsednik Zvezde.

"Vidim da je u poslednjih mesec dana počelo prepričavanje po medijima, rasturanje, da 'ovaj odlazi ovde, onaj onde'. Kao što ste videli, nismo dali nijednu zvaničnu izjavu, ni komentar na to. Tu je bilo 99 odsto neistina. Sad, što se samih medija tiče, znam da pojedini funkcionišu tako da ubace neke dezinformacije. Ako se slučajno nešto pogodi onda je obično komentar 'evo mi sve znamo'...", dodao je Čović.

Komentarišući sezonu na izmaku, predsednik Zvezde rekao je da ona bila najuspešnija do sada od ulaska aktuelne uprave u klub pre šest godina.

"U tom periodu uspeli smo da osvojimo deset trofeja. Čestitam velike uspehe i igračima i stručnom štabu, a čestitam i kompletnoj upravi i menadžmentu, koji je uspeo da napravi sistem. Znam da se mnogima ne sviđa kad to kažem, ali šta da radim. Uspeli smo da stvorimo sistem i taj sistem je dao određene rezultate".

Nebojša Čović, Nebojsa Covic Foto: MN Press


Komentarišući status igrača koji su od večeras slobodni (Lazić, Simonović, Tompson, Volters), kao i status takođe slobodnog trenera Radonjića, prvi čovek Zvezde je rekao...

"Što se toga tiče, imamo nekoliko igrača kojima završno sa ovom sezonom ističe ugovor, što ne znači da oni neće ostati. To su Tompson, Volters, Lazić i Simonović i naravno, kao što vas je trener Radonjić već obavestio i njemu je istekao ugovor. To ne znači da neće ostati, ali ne znači ni da će ostati, kao i ljudi kojima su istekli ugovori. To će biti posao koji nam predstoji do avgusta, kada bi trebalo da počnu pripreme".

Na istom mestu, Čović je najavio da će vreme za podvlačenje crta dati odgovore na pitanje i ko će ostati iz rukovodstva kluba, uključujući i njega.

"Nekima ističu ugovori, a nekima u upravi, pošto smo volonterski radili, ne ističu ugovori, već ističe period za razmišljanje, pa ćemo videti da li će nastaviti da rade taj posao. Tu spadam i ja. Svako će doneti odluku i uzeće u obzir sve elemente, a naročito ako se sistem koji ste napravili ne poštuje kako bi trebalo. To su realne činjenice i rezultati", dodao je Čović.

"Neki će reći da je bilo lako, da smo bili državni bankomat, a time su nas proglašavale, izvinite na izrazu, raznorazne jajare i šljam. Ništa nije rađeno improvizacijom, već je sve bilo sistemski".

Da li će Zvezda moći da postane finansijski stabilnija? Čović odgovara potvrdno.

"Mislim da, ako se budemo dogovorili i ako budemo naplatili sve dugove, a ti dugovi nisu dugovi od države, da ćemo napraviti sasvim normalnu finansijsku situaciju... Neki misle da nam je isteklo vreme, da smo to mogli posle ABA lige da počnemo, a verujem da to misle dobronamerno, ali znamo i mi nešto kad smo uspeli sve ovo. Nismo mogli da se svime ovim bavimo posle ABA lige, jer je situacija takva kakva je", dodao je Čović.

Predsednik crveno-belih dodao je i da očekuje da sledeće sezone Zvezda zaista napravi iskorak i s tim u vezi ponovo pominje Fajnal-for kao želju.

"Osrednjost posle svega ovoga što smo postigli ne dolazi u obzir. Nisam čovek koji je spuštao lestvicu i kada je bio prozivan i napadan i pljuvan i naslovnim stranama i specijalnim emisijama i stalnim pljuvanjem... Mislim da je KK Crvena zvezda ubedljivo najbolji klub u zemlji. To se procenjuje sportski, rezultatima, a ne na osnovu kafića, blebetanja, ne na osnovu naručenih emisija, tekstova...", dodao je Čović, najavivši da će crveno-beli sledeće nedelje još jednom izaći u javnost sa tačnim ciframa poslovanja nakon takmičarske 2016/17.

Povezano

Sve vesti