Išla od radnje do radnje i plaćala tuđe dugove!

Nepoznata devojka obišla je više prodavnica u Opštini Visoko u BiH, gde je izmirila dugovanja kupaca koji su kupovali na veresiju u iznosu od više hiljada konvertibilnih maraka.

26
A- A A+
GTA V, Pare, Novac, Money, GTA, GTA 5, Bogatstvo, Bogati, Bogat, Šuška, Brojanje para, Para Foto: Promo/GTA V

Devojka nije htela da se predstavi ni da kaže da li je novac njen, ili radi u ime nekog darodavca, prenosi Al Džazira Balkans. Neke radnje već su na izlog istakle poruku dužnicima da je njihov dug izmiren

Prodavačica Selma Kovač kaže da je nepoznata devojka ušla u prodavnicu, upitala za veresiju i otplatila sav dug kupaca.

Tajni donator

Ovako je bilo u desetak radnji na teritoriji visočke opštine. Vlasnici radnji kažu da je jedino što je devojka otkrila o nepoznatom donatoru, bilo to da je rekao da "želi da se poštuju namere onoga ko radi takve stvari".

"Taj 15. jun će mi zauvek ostati u sećanju. Nepoznata devojka je ne predstavljajući se, tihim glasom upitala da li dajemo robu na veresiju, imamo li dužnike. Na moje začuđeno 'da', odgovara da bi želela da namiri sve dugove nastale do momenta njenog ulaska u radnju. Ja u šoku i neverici", objašnjava Selma Kovač.

Dodaje da je devojka platila sva dugovanja meštana i otišla ne želeći da kaže svoje ime.

Slična situacija bila je i u selu Uvorići. Vlasnica prodavnice Mirzeta Trako navodi da je događaj koji se odigrao u njenoj prodavnici ulepšao jedan ramazanski dan, kako njoj tako i njenim dužnicima.

Bravo, Saša: Tako se voli Srbija

"Do mene je došla radnica rekavši mi kako je u radnju ušla devojka i pitala dajemo li robu na veresiju i upisujemo li u svesku. Potvrdno sam odgovorila, misleći da ona traži da uzme nešto robe. Od mene je tražila da vidi svesku i da saberemo cifre. Nisam znala kako da se postavim. Ko je ona i šta hoće? Nije mi se ni predstavila. Počela sam sabirati i kada smo došli do 2.010 maraka, stala sam i rekla da je to to. Nisam dala da nepoznata osoba vidi imena iz sveske, zbog komšiluka. Izvadila je pare i otišla. Ja sam ostala sva izgubljena, u šoku. I sada sam", rekla je vlasnica prodavnice.

Sredovečni muškarac navodi kako "sada lakše diše" i kako će "zapamtiti ovaj Ramazan", dižući ruke u znak zahvalnosti anonimnom donatoru.

------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti