Brnabić traži stabilnu većinu u Skupštini

Autor:

Mandatar za sastav srpske vlade, Ana Brnabić, izjavila je večeras da je "najvažnije obezbediti stabilnu većinu u Skupštini" koja će omogućiti dalji nastavak započetih reformi.

41
A- A A+

Povodom spekulacija da nema večine u Skupštini za izbor vlade koju bi ona vodila, Brnabić je u izjavi dostavljenoj Tanjugu rekla da je za nju lično ovo još jedna potvrda da je za predsednika Aleksandra Vučića interes Srbije na prvom mestu i da je zbog građana on spreman da menja stvari u zemlji.

"Razgovaram sa predsednikom Srbije koji mi je poverio mandat za izbor Vlade. Najvažnije je da obezbedimo stabilnu većinu u Skupštini koja će omogućiti dalji nastavak započetih reformi. Važno je da Srbija dobije Vladu u zakonskom roku", navela je Brnabić u izjavi.

Da li će Palma i Šešelj podržati Anu Brnabić?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poverio mandat za sastavljanje vlade Brnabić u četvrtak, 15. juna. U obrazloženju predloga, koji je stigao u parlament dan kasnije, Vučić je naveo da smatra da Ana Brnabić poseduje stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika vlade, te da ga je uverila da može da obezbedi većinu za izbor vlade.

U izjavi za "Blic" visoki funkcioner SNS i ministar u tehničkoj vladi, Nebojša Stefanović, je rekao da je Vučić odlučan i istrajan u svom predlogu, kao i da ga neće menjati ni po koju cenu, "jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić već i predsedniku Vučiću".

" Pred predsednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbeđivanje te većine", rekao je Stefanović.

On dodaje da sa sigurnošću može da kaže da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, da više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić.

------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti