Raskid ugovora, pa povratak u Mađarsku

Autor:

Pajović i Čukarički razišli su se posle jedne sezone.

0
A- A A+
filip pajovic pajović Foto: MN Press

Posle jedne sezone na Banovom brdu i sedam mečeva u belo-crnom dresu - povratak u Mađarsku.

Doskorašnji fudbaler Čukaričkog, Filip Pajović (23), novi je golman mađarskog Ujpešta, s kojim je danas potpisao trogodišnji ugovor.

"Ujpešt je tim koji u novoj sezoni ima velike ambicije. Pokazali su veliko interesovanje za mene i čim sam čuo da me žele, odnosno trener Nebojša Vignjević, nisam mogao da odbijem. Mislim da će to biti veliki iskorak u mojoj karijeri", rekao je Pajović za agenciju Beta.

"Izuzetno sam srećan. Poznajem mađarski fudbal, poznajem ligu, klubove. Nisam mogao da odbijem ponudu", dodao je on.

Čukarički je u dosadašnjem prelaznom roku zaradio 1,6 miliona evra prodajom 18-godišnjeg štopera, Erhana Mašovića, belgijskom Genku. Pajović je otišao bez obeštećenja.

Pajović je juče raskinuo ugovor sa Čukaričkim u kom je proveo godinu dana, a tu odluku je doneo jer mu nije ukazana prava prilika. Zrenjaninac je stigao u Beograd prošlog leta iz mađarskog Videotona, tako da su mu poznate prilike u zemlji naših severnih suseda.

"U Ujpeštu mi je rečeno da ću da branim, što mi je i primaran cilj. Imam kvalitet za prvog golmana i biće mi čast da branim za tim kakav je Ujpešt. Mislim da će to biti napredak u mojoj karijer", rekao je 23-godišnji golman.

On je iskazao veliko zadovoljstvo prema svima u Čukaričkom.

"Želeo bih da se zahvalim vlasniku Draganu Obradoviću koji izuzetan čovek, jer se prema svima nama ponašao kao prema svojoj deci. Takođe, želim da se zahavalim celokupnom osoblju u klubu, predivno smo sarađivali. Naravno, želim da se zahvalim svim saigračima i stručnom štabu, oni su sjajna grupa ljudi. Na svemu sam im zahvalan", rekao je Pajović.

Ujpešt Dožu trenira srpski trener Nebojša Vignjević, a ljubičasti dres nosi i naš napadač Nemanja Andrić. Ekipa je prethodnu sezonu završila na sedmom mestu.


Sve vesti