Beograd na vodi dobija kaskadne terase (FOTO)

Autor:

Gradi se terasa u dva nivoa koja će biti završena za dve nedelje. Pešačke staze biće na samoj kosini obaloutvrde. Sadi se drveće čije korenje može da raste u vodi. Saznajte kako teku radovi u Beogradu na vodi.


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji projekta "Kaskadne terase" u okviru Sava promenade. Kaže da radovi u svim delovima Beograda na vodi teku po planu...

"U toku je izgradnja kaskadnih terasa na promenadi na Beogradu na vodi. Gradi se terasa u dva nivoa koja će biti završena u roku od dve nedelje", rekao je Mali koji je pohvalio radnike koji rade i nedeljom.

On je istakao da se grade pešačke staze na samoj kosini obaloutvrde, kao i da se postavljaju i sade drveća čije korenje može da raste u vodi.

Cilj je, kako kaže, da se promenada, koja je već jedna od najlepših u Evropi, spusti još više do obale reke Save kako bi građani Beograda i gosti glavnog grada imali priliku da uživaju u lepoti reke.

Izvor: Tanjug

"Nastavićemo sa radovima na obaloutvrdi sve do nove kule Beograd. Ti radovi će biti gotovi u roku od dva meseca, a naredne godine nas čeka proširenje, odnosno, produženje promenade od kule Beograd sve do Beogradskog Sajma", najavio je Mali.

On je podsetio i da je grad Beograd preuzeo obavezu da završi i preuredi promenadu od Sajma do Ade Ciganlije, a to će se raditi krajem 2018. početkom 2019. godine.

Izdigle se dve kule u Beogradu na vodi (FOTO)

"Ceo potez promenade biće od Beton hale, od 25. maja, pa do Ade Ciganlije završen do 2019. godine. To će biti jedna prelepa slika Beograda", rekao je Mali.

On je dodao da će promenada biti dugačka nekoliko kilometara te da će građani i gosti Beograda moći da uživaju u obalama reke Save.

Izvor: Tanjug

Gradonačelnik je podsetio i da je pre par dana održana prezentacija novog Savskog mosta sa čijom će se izgradnjom krenuti u drugoj polovini naredne godine.

"Do kraja godine završićemo projektovanje, obezbeđujemo paralelno finansijska sredstva i naredne godine, u drugoj polovini, krećemo da gradimo novi Savski most koji će biti još jedan simbol Beograda i koji će se potpuno uklopiti u ove radove, odnosno, novi moderan, savremen deo Beograda - Beograd na vodi", rekao je Mali.

On je naveo i da će se vrlo brzo videti i radovi iznad zemlje za još dve stambene kule, kao i za novi tržni centar koji će biti najveći na Balkanu.

Sve vesti