Srebro za naše: Miloš i Nenad lideri Svetskog kupa

Autor:

Srpski dvojac bez kormilara zabeležio je sjajan rezultat u Poljskoj, osvojio srebrnu medalju i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa.

Srebro za naše: Miloš i Nenad lideri Svetskog kupa Foto: MN Press Miloš i Nenad, prvi s leva

Srebro za naše!

Bravo Miloše, bravo Nenade.

Srpski dvojac bez kormilara - Miloš Vasić/Nenad Beđik - ostvario je veliki uspeh danas u Poznanju gde je u jakom finalu trke na 2.000 metara doveslao do srebrne medalje.

U najvažnijoj trci na Svetskom kupu u Poljskoj, Vasić i Beđik zabeležili su vreme 6:22,40 i bili sporiji samo od francuske posade Valentin/Teofil Onfroj koja je zabeležila vreme 6:21,19.

Iza naših, kroz cilj je prošao češki tim Jakub Podražil/Lukas Kelešic u vremenu 6:23,10.

Vasić i Beđik imali su najbolje vreme u kvalifikacijama - 6:21,21, što je za dve stotinke sporije od vremena francuske posade koja se na kraju okitila zlatnom medaljom.

Srpska posada nije krenula silovito, kao u kvalifikacijama, kada je prvih 500 metara prošla sa svega 38 zaveslaja. To je zapravo bio tempo Francuza i Holanđana u prvoj četvrtini trke, dok su Vasić i Beđik bili na začelju, odnosno petom mestu.

Na polovini trke manje od četiri sekunde delilo je prvu i šestoplasiranu posadu, a naši su počeli da smanjuju zaostatak za Francuzima, koji su treću četvrtinu izveslali sa 39 zaveslaja i potom u poslednjih 500 metara pali na 42, ali je prednost koju su stekli u prvom delu trke ipak bila dovoljna da odbiju napad srpskog tandema.

Posle prve medalje za Srbiju u Poljskoj, Beđik je rekao…

"Bila je ovo veoma teška trka, sve do poslednjih 100 metara nismo jasno znali gde se nalazimo u odnosu na ostale posade i samo smo 'vukli' jače i jače. Sve do prolaska kroz cilj nismo znali da smo drugi, odmah nas je obuzela sreća. Ovo nam je druga medalja na Svetskom kupu a takođe smo i lideri u generalnom poretku po bodovima. Bilo bi lepo da sezonu završimo na prvom mestu", izjavio je Beđik.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti