Đukić o Ćirkoviću: Super!

Novi trener Partizana nije zabrinut nakon poraza u test utakmici protiv Zete. Pohvalno o Lazaru Ćirkoviću.

8
A- A A+
lazar ćirković Foto: MN Press


Samo je Lazar Ćirković odigrao čitav meč u prvoj proveri Partizana na Zlatiboru.

Crno-beli su izgubili od crnogorske Zete (0:1), a visoki štoper je jedini na terenu proveo svih 90 minuta pošto je povređen bio mladi Svetozar Marković koji nije mogao da nastupi na današnjem meču, pa je to bila odlična prilika da Miroslav Đukić na delu vidi nekadašnjeg igrača Rada.


Njemu se "otvorilo mesto" nakon odlaska Nikole Milenkovića u Fiorentinu, a njegove partije na ovogodišnjim pripremama bi mogle da daju odgovor na pitanje da li je crno-belima potrebno pojačanje na poziciji centralnog beka ili mogu da računaju na ovog momka?

Miroslav Đukić je bio zadovoljan njegovom partijom uprkos porazu.

"Super je bio. Ćirko je odigrao odličnu utakmicu, imao je siguran pas. Vraća se i to je veoma bitno i pozitivno za nas", kratko je poručio novi-stari trener Partizana o igraču koji je u prethodnoj takmičarskoj sezoni odigrao samo jedan meč.

Insistirao je Đukić na tome da ekipa bude čvrsta i homogena, a poraz ga ne brine.

"Tvrda i teška utakmica bez mnogo šansi. Što se tiče naše defanzive - ekipa je stajala dobro, ali nam jednostavno fali siguran pas i tečnost u igri, što je normalno u ovom delu priprema. Ovo ostalo ćemo popraviti", naveo je ovaj 51-godišnji stručnjak.

On je dodao i da je veoma zadovoljan grupom igrača sa kojom radi, a da će to biti još bolje po povratku igrača koji su sa reprezentacijama, odnosno El-Monirom i Leonardom.

Sve vesti