Ne pomaže ni video tehnologija... (VIDEO)

Autor:

Pogodak na meču Kameruna i Čilea, koji je poništen nakon što su sudije na monitorima detaljno pogledale usporeni snimak, pokazao je da ni video tehnologija nije 100% precizna. Opet postoji dilema!

29
A- A A+


Eduardo Vargas Canceled by Video Assistant...by wc2018

Sudija Damir Skomina poslušao je glas svog saradnika (VAR) koji je na monitoru pregledao snimak pogotka Eduarda Vargasa u nadoknadi poluvremena i poništio gol zbog ofsajda!

Proslavio je Čileanac vođstvo svog tima u meču protiv Kameruna na Kupu Konfederacija, ali nakon što su igrači krenuli u svlačionicu, glavni arbitar je pokazao da ovaj pogodak ne važi i da je rezultat 0:0, umesto onog koji je važio koji minut pre 1:0 za južnoameričkog šampiona.

Usledio je protest Artura Vidala i njegovih saigrača, ali se odluka nije promenila...

Publika je ostala u čudu, nije im bilo jasno šta se desilo, a gledaocima kraj "malih ekrana" prikazan je snimak pogotka koji je još više zbunio ljubitelje fudbala - da li je stvarno ofsajd?


I po društvenim mrežama raspravljaju se navijači da li je fudbaler u "belom" ili "zelenom" dresu bio najbliži golmanu Kameruna, odnosno koji deo tela je tu odigrao presudnu ulogu - koleno, stopalo, ruka, rame?

Dilema poput one sa "plavom" odnosno "zlatnom" haljinom koja je podelila internet.Šta je vaše mišljenje, da li je bio ofsajd u ovoj situaciji?

U svakom slučaju, čim postoji dilema - to znači da video-tehonoligija i sudije "u režiji" za monitorima (VAR) nisu garant da grešaka ubuduće neće biti.


Sve vesti