Srbija sutra otvara još dva poglavlja

Autor:

Srbija bi sutra na Međuvladinoj konferenciji u Briselu trebalo da otvori još dva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom - poglavlja 29 i sedam.

41
A- A A+

Delegaciju Srbije na ovom skupu predvodiće ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, piše "Politika".

Uoči sutrašnje konferencije Srbije i EU, šeste po redu, Joksimović je izjavila da su oblasti sedam i 28 važne teme za Srbiju.

Nemci odobrili otvaranje još dva poglavlja Srbiji

"Autorska prava i intelektualna svojina su važna tema za nas. To je nešto što će doprineti razvoju ekonomije zasnovane na znanju", istakla je ona.

Joksimović je, što se tiče carinske unije, rekla da to znači da ćemo, kada postanemo član EU, primenjivati iste kvote, iste carine za svu robu koja dolazi iz trećih zemalja po sistemu EU.

"Imidž je vrlo važan, on se lako kvari, a teško popravlja. Mislim da smo ga mi popravili", poručila je Jadranka Joksimović.

Na ovoj konferenciji, posle koje će imati 10 otvorenih poglavlja od ukupno 35, od kojih su dva već privremeno zatvorena, učestvovaće uz delegacije Srbije i Evropske komisije i predstavnici svih 28 zemalja članica.

Sve vesti