Oglasio se "lažni crnogorski princ"!

Autor:

Stefan Černetić, koga su, kako je saopšteno, italijanski karabinjeri uhapsili zbog lažnog predstavljanja da je princ Crne Gore i Makedonije i niza prevara, tvrdi da nije lažni princ i da nikoga nije prevario.

11
A- A A+

Petar Petrović Njegoš još sredinom 19. veka pisao je o lažnom caru Šćepanu Malom, a mediji ovih dana naširoko pišu o njegovom pandanu iz 21. veka Stefanu Černetiću (57).

Za ovog čoveka, po čijem životu bi mogao da se snimi film (sam je najavio da Kusturica o njemu snima film?), italijanska policija kaže da se godinama lažno predstavljao kao princ Crne Gore i Makedonije, te da su žrtve njegove prevare bile i poznate ličnosti iz raznih krajeva sveta.

Uhapšen lažni crnogorski princ!

U razgovoru za "Informer" Černetić, međutim, tvrdi da nikoga nije obmanuo i da može da dokaže svoje plemićko poreklo. Tvrdi i da nije uhapšen i da za njim nije raspisana poternica zbog lažnog predstavljanja.

"Nisam znao ko je Pamela"

Na gala ceremoniji u Đenovi, lažni princ je Pameli Anderson dodelio status 'grofice od ljiljana'."Ja sam Pameli dao titulu zbog hrabrog doprinosa zaštiti morskih životinja. Ona je tražila da me upozna na jednoj humanitarnoj zabavi, a ja sam je odlikovao zbog njenog humanog rada."

"Ali ja sam zaista princ! Moj otac Onorato Černetić bio je oficir i knez, direktan potomak dinastije Crnojevića. Posle Drugog svetskog rata, bežeći od komunista, došao je Trst i tu sam ja rođen. Moja majka je Beograđanka Snežana Avramović. Sve to mogu da dokažem pisanim dokumentima", tvrdi Černetić.

Ne samo što "potiče od loze Crnojevića", Černetić tvrdi i da potiče od loze vizantisjkih vladara, zbog čega je, dodaje, u svojoj tituli "ujedinio krune Crne Gore i Makedonije".

Tvrdi da nikoga nije prevario za pare i da nije ništa loše što je na svoj "mercedes" stavio zastavu Crne Gore.

"Nikome nisam uzeo ni centa. Ljudi su na mojim prijemima davali pare u humanitarne svrhe. Ja sve sam sebi plaćam, pa ja sam potomak bogatih plemića", rekao je Černetić za "Informer" u razgovoru koji je, prema sopstvenoj tvrdnji, vodio iz apartmana "jednog luksuznog hotela u Milanu".

Lažni crnogorski princ lagao Pamelu i Đokovića!

Tvrdi i da je Novak Đoković "njegov drug", jer veći deo vremena provodi u Monte Karlu gde se "svi mi plemići i pripadnici džet seta dobro poznajemo".

Istovremeno, prema pisanju "Informera", kaže da se ne uzbuđuje što je njegova prevara raskrinkana?!

"Nastaviću da idem na džet-set prijeme i da se družim sa elitom kao gastronomski novinar, što je moje pravo zanimanje", kaže Černetić.

Izvor: YouTube

Kako je italijanska policija saopštila pre tri dana, pored Stefana Černetića uhapšena je još jedna osoba, koja se predstavljala kao njegov ambasador u Italiji. Oni su, kako je objašnjeno, varali ljude nudeći im ekonomsku, kulturnu, međureligijsku i svaku drugu moguću saradnju sa Crnom Gorom u zamenu za novac.

"Njih dvojica su u 'mercedesu' okićenom crnogorskim zastavama i amblemima diplomatskog kora išli po celoj Italiji nudeći svaku moguću saradnju Crne Gore i Italije, a u svojim prevarama su imali toliko uspeha, da su vodili zvanične razgovore sa tamošnjim poslovnim ljudima, političarima, pa i predstavnicima Katoličke crkve", naveli su u italijanskoj policiji.

Princ od Montengra zove na večeru, kao gost...

Princu od Montenegra ugrožen posao sa pasošima

Sve vesti