Lido: Umalo katastrofa zbog zapaljenog čamca

Autor:

Zapaljen čamac kod plaže Lido u Zemunu naleteo je na pontonski most, javljaju čitaoci Monda. Jedna osoba povređena. Ministarstvo odbrane: Sprečena katastrofa...

4
A- A A+
lido, vrućina, leto, plaža, dunav Foto: Mondo/ Goran Sivački


Vatrogasci su uspeli da ugase vatru.  Policija je na mestu nesreće, javila nam je čitateljka.

Čamac je, kako javljaju beogradski mediji, najverovatnije nanela struja, a prema izjavama očevidaca, na njemu se nalazila jedna osoba, koja se spasila skokom u vodu, da bi je zatim izvukli pripadnici vojske koji su sastavljali pontonski most.

U nesreći je jedan muškarac zadobio opekotine i prevezen je u Zvečansku, kažu u MUP-u.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom radova pripadnika Vojske Srbije na sklapanju pontonskog mosta preko Dunava, na tu konstrukciju naleteo aluminijumski čamac u privatnom vlasništvu zahvaćen vatrom.

Kako se navodi, pripadnici 1. pontonirskog bataljona Rečne flotile videli su kako iz zapaljenog čamca iskače stariji čovek i odmah su doplivali do njega i izvukli ga na obalu plaže Lido.

Tamo mu je njihova lekarka ukazala prvu pomoć, rekao je komandant 1. pontonirskog bataljona potpukovnik Siniša Marinković.

On je dodao da je postavljeni pontonski most praktično zaustavio zapaljeni čamac u pokretu i sprečio moguću veću katastrofu jer je zapaljena buktinja pretila da zapali čamce u marini u Zemunu.

Izgorelo pola "Fristajlera", a u "Tiltu" bomba!

Goreo splav "Olimpik", požar podmetnut!? FOTO

OD SUTRA PREKO MOSTA

Pripadnici Vojske Srbije angažovani na sklapanju mosta preko Dunava, do plaže Lido u Zemunu, danas privode radove kraju, i već sutra će moći da ga koriste pešaci i laka vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Preko pontonskog mosta dužine oko 365 metara, koji povezuje Veliko ratno ostrvo sa levom obalom Dunava, moći će da prelaze pešaci i laka vozila do 20 tona, od 20. juna, pa sve do 1. septembra.

Komandant 1. pontonirskog bataljona Rečne flotile potpukovnik Siniša Marinković rekao je da već tradicionalno postavljanje mosta ima višestruku korist i za građane i za pripadnike vojske.

"Pripadnici 1. pontonirskog bataljona rade na uspostavljanju mostovnog mesta prelaska od Zemunskog keja do plaže Lido kako bi građanima bili omogućeni pristup i korišćenje poznate zemunske plaže. Izrada mosta je veoma zahtevan posao koji se često obavlja na visokim temperaturama, ali koristan je i za nas i za građane. Time proveravamo naše sposobnosti, odnosno osposobljenosti, a građani dobijaju bezbedan prelaz do kupališta", izjavio je potpukovnik Marinković.

Sve vesti