Andreja Pejić:Dosta više pitanja o mom polu (FOTO)

Autor:

Andreja Pejić, sasvim iskreno, o tome kako je biti transrodni model u svetu koji je još tretira kao 'novinu'.

13
A- A A+

Andreja Pejić karijeru je započela kao androgini model, osvojila je piste, a danas, nakon procesa promene pola, ova dvadesetpetogodišnja devojka, ipak, veruje da industrija želi da 'profitira' senzacionalizujući njenu seksualnost, i priznaje da je umorna od odgovaranja na duboko lična pitanja...

I'm stepping out

A post shared by Andreja Pejic (@andrejapejic) on

Modni skauti otkrili su je kad je imala 16 godina. Tada je bila mladić, Andrej, radila je u Mekdonaldsu u Melburnu i ubrzo nakon prvog angažmana, njena karijera je krenula sjajno. Slavu je stekla, zahvaljujući specifičnoj, fluidnoj lepoti, kao androgini model, ali ona kaže da je modna industrija i danas, devet godina kasnije, tretira kao 'novost'.

"Ponekad, umorim se od odgovaranja na pitanja koja se tiču moje vagine. Da li moja priča daje dimenziju više mojoj karijeri, čini me prepoznatljivom? Da, ali... neke stvari su ipak duboko lične i u njih ne bi trebalo da zadiremo", ispričala je Andreja za Refinery 29, a prenosi "Dejli mejl".

"Užasno su me pogađali tekstovi pod naslovom 'MUŠKI MODEL'... ili oni koji su uz neku fotografiju na kojoj jako lepo izgledam senzacionalistički pisali 'OVO JE MUŠKARAC'", iskrena je ona.

I'm free every night. It's in the constitution.

A post shared by Andreja Pejic (@andrejapejic) on

Ova hrabra, lepa žena odrasla je u Bosni i Hercegovini i u Australiju se preselila kad je imala 10 godina.

Njen Instagram danas se čita kao "ko je ko" u svetu mode i industriji zabave, i svakome će biti 'oproštena' pretpostavka da je Andreja rođena kao žena...

Danas, Andreja živi kao žena, nakon što je proces promene pola okončala 2013, ali radila je tokom karijere revije i muške i ženske mode, jer je industrija žudela za tom fluidnom lepotom između polova.

Andreja Pejić ušla u istoriju

Ovako je Andrej postao Andreja

MONDO: Deset upola s lukom za Andreja Pejića

--------------------------------------------------

MONDO aplikacija je ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti