Sonja Petrović: Izvinite što sam se drala na vas

Autor:

Sonja Petrović fenomenalna na parketu, ali ista takva i pred mikrofonima novinara posle plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva. "Žao mi je što sam morala onoliko da se derem u početku, ali bilo je potrebno", kaže ona.

4
A- A A+
Sonja Petrović Foto: MN Press

Srpske košarkašice su "u životu"!

Zahvaljujući fenomenalnoj partiji Sonje Petrović, ali i borbenosti cele ekipe, ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u osminu Evropskog prvenstva u Češkoj, pobedom nad Slovenijom 88:69.

Pobeda ubedljiva, mada posle prve četvrtine uopšte nije izgledalo tako ružičasto. Sonja Petrović je odigrala maestralno - 23 poena, uz pet skokova i šest asistencija i bila je lokomotiva srpskog tima.

"Na putu smo, ne onom koji vodi kući, nego onom koji vodi u osminu finala", rekla je kroz osmeh Sonja posle meča.

"Bilo je veoma teško, bile smo u grču na početku. Mislim da su naše igračice koje su cele pripreme bile u senci, o kojima se nije pričalo, dale su nam energiju, Maja Škorić, Dina Jovanović, Nevena Jovanović je preuzela odgovornost, sve su uzimale zadatke da što više prikriju nedostatke, koje imamo i Ana i ja... Kapa dole njima, jer one padaju na glavu i bez njih se ništa ovo ne bi desilo danas. Nadam se da je ovo, napokon, probijanje leda i da ćemo prikazivati još bolje partije".

Uputila je neku vrstu izvinjenja saigračicama zbog...

"Žao mi je što sam u početku utakmice morala toliko da se derem, jer sam imala osećaj da moramo da se probudimo, da nam energija nije na nivou i da dozvoljavamo protivnicama da nas guraju, tuku, a to ne smemo nikad nikome da dozvolimo. Kad smo se uštinule, sve je krenulo na bolje".

Sonja Petrović za MONDO: Pokažimo da smo sazrele

Sve vesti