Da li slušate narodnjake? (ANKETA)

Autor:

Znate li hitove koji trenutno trešte po klubovima i kafanama ili "znate tek neku od Šabana, Miroslava i Harisa"?

12
A- A A+

Narodnjaci. Tu su kad se slavi, tu su kad se plače... Ipak, ne slušaju ih svi.

Ne, nećemo o onome da se narodnjaci slušaju krišom ili "samo na kraju žurke", već da se slušaju svuda, stalno i da smo preplavljeni folkerskim facama na svim kanalima, u svim koncertnim dvoranama, u klubovima...

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Ekspanzija je, čini se, nikad veća - verovatno su tome doprinela muzička takmičenja koja su "izrodila" pevača i pevača... koji sada žare i pale širom bivše Juge i po mestima u Austriji i "Švici" koje ne možemo ni da izgovorimo.

Njihovi albumi se prodaju "kao ludi", pregledi na YouTube-u su milionski, a Arene svaki put krcate do vrha. Kad Arena nije dovoljna, tu je Ušće. Pre nekoliko dana ste videli prepun Taš i momke koji veruju Sinanu da pati iz dubine duše dok peva pesmu...

Izvor: MONDO

Nismo samo mi ludi za ovim melosom - narodnjaci žare i pale i Hrvatskom, a Internet je prepun obrada, tačnije "kavera" američkih lepotica dok pevaju "Telo" Aleksandre Prijović.

Izvor: YouTube

U "ferarijima" se, pak, sluša Mile Kitić...


Ron Holsi iz Los Anđelesa je toliko zavoleo Srbiju, hranu i muziku da je nakon obrada naših narodnjaka snimio čak i svoju pesmu - "Srpkinja".

Izvor: YouTube

Ipak, čini se da narodnjake ne slušaju svi - kada pitate ljude da li slušaju narodnjake, najčešće vam reći da znaju poneku Harisovu ili pesmu Miroslava Ilića "to je ćaletov omiljeni pevač" i slično... Uprkos tome, znamo sve o privatnom životu gorepomenute Prijovićke ili njene koleginice Rade Manojlović, ali i da Milica Pavlović ne može da nađe dečka.

Da li ih i slušamo, osim gledamo po novinama i Instagramima, reći ćete nam vi u anketi.


Sve vesti