Struja ubila električara

Autor:

Milan Prodanović (68), penzionisani električar iz Laktaša, poginuo je od strujnog udara kada je na šupi svog komšije postavljao trofaznu utičnicu.

2
A- A A+

Tragedija se dogodila juče oko 13 sati na imanju Mladena Ostojića u selu Kriškovci kod Laktaša, piše portal Srpskacafe.com.

"Prodanović je ranije kod mene sprovodio struju i zvao sam ga da mi postavi trofaznu utičnicu. Isključili smo osigurače, on je sve to spojio i shvatio da je pogrešio u jednoj fazi. Krenuo sam da ponovo iskopčam struju i rekao mi je da nema potrebe da to radim. Pod naponom je nastavio da radi i došlo je do nesreće", kaže Ostojić.

Ženu ubila struja u kupatilu

On pretpostavlja da je Prodanović najverovatnije izazvao kratak spor, što je izazvalo jak strujni udar.

"Nešto je puklo, on je vrisnuo i odleteo je nekoliko metara unazad. Odmah sam iskopčao struju i pozvao policiju i Hitnu pomoć. Još nekih pola sata je davao znakove života, ali nažalost lekari su po dolasku samo mogli da konstatuju smrt", rekao je Ostojić.

Tragedija u Jagodini - dečaka ubila struja

Policija je obavila uviđaj i o svemu obavestila dežurnog tužioca Zoricu Baroš po čijem nalogu je izvršena obdukcija kojom je potvrđeno da je reč o nesrećnom slučaju, odnosno da je Prodanović stradao od strujnog udara.

Niš: Ubila ga struja dok se tuširao

Sve vesti