YouTube u borbi protiv terorizma

Autor:

YouTube je objavio svoje četiri nove metode za borbu protiv terorističke propagande na svojoj platformi.

YouTube u borbi protiv terorizma Foto: Promo/Marketing Land YouTube

Tehnološke kompanije su kritikovane u poslednje vreme da ne rade dovoljno na sprečavanju deljenja ekstremističkog sadržaja na internetu. Zbog toga je Google objavio četiri nova koraka koja će kompanija preduzeti da spreči širenje terorističkih poruka na YouTube platformi.

Prvi korak je korišćenje više veštačke inteligencije i mašinskog učenja, da bi sistem brže primećivao ovakav sadržaj. Kada je reč o drugom koraku, on podrazumeva proširenje programa za obeležavanje video snimaka kao nepodobnih, unutar kojeg, trenutno moć da uklone video imaju 63 različite organizacije, uključujući i neke policijske jedinice. Google planira da na tu listu doda još 50 nevladinih organizacija koje bi trebale da pomognu pri pronalaženju i uklanjanju snimaka sa porukama mržnje, terorizmom i slično.

Konačno, novi YouTube izgled za sve!

Treća stavka se odnosi na video snimke u “sivoj zoni,” što se odnosi na sadržaj koji ne krši pravila i politiku kompanije ali sadrži uvredljive sadržaje u vezi religije, na primer. Ovakvi video materijali će dobiti upozorenje, i YouTube će ih učiniti težim za pronalaženje i takođe će ukinuti komentare i lajkove na njima. Četvrto je nešto što se zove Redirect Method (metoda preusmeravanja). Da bi se borio protiv radikalizacije, Google će ciljati reklame i video snimke sa anti-terorističkim porukama, namenjene potencijalnim ISIS i drugim terorističkim grupama, u nadi da će promeniti mišljenja nekima od njih, u vezi priključivanja. Ovo će biti primenjeno širom Evrope, kao što je već u upotrebi u SAD-u.

SMRTNA KAZNA zbog bogohuljenja na Facebooku

Facebook je, takođe, napravio sličnu objavu, o tome kako koristi AI da bi primetio i obeležio terorističku propaganda na toj društvenoj mreži. Google kaže da se udružio sa Facebook-om, kao i drugim tehnološkim kompanijama da bi se suprotstavili terorističkim pretnjama, prenosi CNet.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: CNET

Sve vesti