Umro nekoliko dana pošto ga je Kim oslobodio VIDEO

Američki student Oto Varmbir, koga je severnokorejski režim u komi oslobodio iz pritvora, preminuo je u svojoj kući u Sinsinatiju, u američkoj državi Ohajo, saopštila je njegova porodica.

11
A- A A+

"Oto je umro u ponedeljak u 14.20, okružen porodicom", navodi se u saopštenju.

Ovaj Amerikanac koji je boravio u Koreji kao turista osuđen je zbog krađe propagandnog materijala na 15 godina zatvora uz težak prinudni rad po optužnici za subverziju.


Predsednik Donald Tramp osudio je "brutalni režim" Pjongjanga posle smrti 22-godišnjeg studenta.


"Mnogo ružnih stvari se dogodilo", rekao je predsednik sinoć na jednom skupu u Beloj kući.

Kim Džong Un oslobodio američkog studenta, ALI...Varmbir je bio poslat kući 13. juna iz humanitarnih razloga, kako je naveo sud Severne Koreje, a njegov otac je rekao da je bio "terorisan i zlostavljan" i da je u komi bio više od godinu dana.

Najbolji drugari: Rodman i Kim Džong Un (FOTO)U Pjongjangu je bio osuđen je posle jednočasovnog suđenja u martu 2016. na 15 godina zatvora uz prinudni rad zbog delovanja protiv države, pošto je u suzama priznao da je pokušao da ukrade propagandni plakat.

U Severnoj Koreji se u pritvoru nalaze još tri Amerikanca, optužena za, između ostalog, neprijateljsko delovanje i špijuniranje. Državni sekretar Reks Tilerson izjavio je u utorak da će SAD nastaviti da razgovaraju sa Severnom Korejom o njihovom oslobađanju.

Podsetite se suđenja ovom studentu:

Plakao, molio... Amerikanac poslat u rudnik! VIDEO

Sve vesti