KOLAPS: Izbegavajte Slaviju ovih dana...(FOTO)

Juče i danas gotovo je nemoguće proći Slaviju – vozači se jedva provlače, mnogi putnici izlaze iz autobusa i pešače. Siniša Mali apelovao - koristite alternativne pravce.

KOLAPS: Izbegavajte Slaviju ovih dana...(FOTO) Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Velika gužva u saobraćaju je zbog radova na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja u Beogradu, na delu od Trga Slavija do Veterinarskog fakulteta.

Vozačima su trenutno na raspolaganju dve saobrajne trake, po jedna u svakom smeru.

Iako su radovi najavljivani, sugrađane je, čini se, to iznenadilo. Dugačke kolone vozila formirane su na pristupu Autokomandi, u smeru ka centru grada, kao i na Trgu Slavija i u ulicama koje ga okružuju.

U Bulevaru oslobđenja odvijaju se pripremni radovi na tramvajskim bašticama koji će trajati do 28. juna.

Zbog toga su Katićeva, Birčaninova, Nebojšina, Tiršova, Pasterova, Ohridska, Kneginje Zorke i Krušedolska ulica “slepe” i iz njih ne može da se ulazi u Bulevar niti da se iz njegovog pravca skreće.

Saobraćaj se tokom radova u 1A fazi odvija dvosmerno po sredini ulice, u po jednoj saobraćajnoj traci za svaki smer.

Pešački prelazi locirani su na Trgu Slavija i kod Nebojšine i Tiršove ulice, a parkiranje u Bulevaru je ukinuto.

Tokom izvođenja radova promenjen je i režim rada linija jabnog gradskog prevoza tako što su tramvajske linije 9, 10 i 14 privremeno ukinute, a uspostavljena je tramvajska linija 9L na relaciji Kalemegdan – Trg Slavija - Savski trg – Blok 45. Takođe je uspostavljena privremna autobuska linija 9A na relaciji Trg Slavija - Banjica 2.

----------------------

Ulaz u Klinički centar Srbije iz Pasterove ulice zatvoren je za saobraćaj zbog radova na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja, saopštila je ta medicinska ustanova.

RADOVI: Ako ćete u Klinički... ne preko Pasterove

MALI: KORISTITE ALTERNATIVNE PRAVCE

Gradonačlnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da zbog gužvi u Bulevaru oslobođenja nikom nije uskraćena adekvatna medicinska pomoć i apelovao na građane da koriste alterantivne pravce u koje, kako je istakao, ne spada Klinički centar.

Mali je novinarima rekao da je o tome razgovarao razgovarao sa direktorom Hitne pomoći, jer je bilo problema.

"Moramo samo da rešimo problem vozača koji ulaze u Klinički centar. Niko nije očekivao da će vozila prolaziti kroz Klinički centar koristeći ga kao alternativnu rutu", rekao je Mali.

On je istakao da se na građane apelovalo da budu strpljivi mesecima unazad, ali i nekoliko dana pred samu rekonstrukciju Bulevara oslobođenja.

Rekonstrukcija jedne tako velike ulice ne može da se radi drugačije, rekao je on i dodao da građani mogu da koriste alternativne pravce, ali i da koriste javni prevoz umesto sopstvenih automobila.

On je ipak rekao da već sada sve bolje funkcioniše.

"Prvi dan je bio takav i izvinjavam se svima", rekao je Mali.

Sve vesti