Šta stvarno znači BEZUSLOVNA ljubav

Autor:

Evo šta znači bezuslovna ljubav u okvirima realnosti. Kako srećni parovi uspevaju da budu - srećni.

16
A- A A+

Romanse su divne, život čine vrednim življenja, ali šta kad veza počne romantično, a posle nekog vremena - više to nije?

Kad se viđate sa nekim, to je... pomalo kao ruka u rukavici. Upoznavanje stvari čini uverljivijim i stvarnijim. Ali, ko želi ljubav koja donosi samo udobnost nečega što je prosto zgodno i prijatno zato što je poznato i dostupno?

Posle nekog vremena može se desiti da se zapitate da li je veza u kojoj ste dobra za vas, da li to što se romantika izgubila, a prirodno je da se to desi posle nekog vremena, znači da je bolje da se rastanete.

Kako vreme prolazi, odnosi se menjaju, i posle nekog vremena ni jedna veza ne liči na one prve nedelje ili prvih nekoliko meseci zabavljanja. I onda vam se može učiniti da je odnos koji imate sa partnerom daleko od bezuslovne ljubavi o kakvoj sanjate. O kakvoj svi sanjamo.

Ono što bi trebalo da imate u vidu sve vreme je da iako ne možemo da biramo u koga ćemo se zaljubiti, možemo (i moramo) da biramo sa kime ćemo biti u vezi i sa kime ćemo graditi budućnost.

Ali, ako je bezuslovna ljubav nešto o čemu sanjate, moraćete da naučite kako da je izgradite, zajedno sa osobom koju volite. Da se oboje "obavežete" da ćete svoju ljubav produbljivati i pronalaziti joj nove dimenzije, tako da ona traje, živa kao i prvog dana, samo u drugačijem obliku. Čak i kad naiđu faze u kojima ima manje strasti, bezuslovna ljubav znači da ćete kroz njih proći nenarušenih odnosa i bez trajnih ožiljaka...

Evo šta u svetu realnosti, u svetu odraslih znači bezuslovna ljubav:

Najbolje veze one su koje vam oboma pružaju prostor koji vam je potreban

Stvar je u tome da u fokusu bude vaša ličnost, da budete u stanju da vidite unutrašnju lepotu osobe koju volite i da imate snage za to, bez obzira na to šta vaš partner uradi ili kaže. Ako je ljubav bezuslovna, vi je se ne odričete ako se oko nečega ne slažete sa partnerom. Ako vam se stavovi po nekom pitanju razilaze, ne doživljavate to lično. I ako dođe trenutak da morate da odstupite, to činite s ljubavlju.

Bezuslovna ljubav je ona u kojoj oboje birate šta želite da budete i kada to želite

Ljubav koja podrazumeva da partnera prihvatite kao čoveka od krvi i mesa, sa manama i vrlinama. Bezuslovno voleti nekoga znači voleti osobu, ne njenu izmaštanu, romantizovanu verziju. To podrazumeva prihvatanje osećanja, stavova, iskustava i pogleda na svet bez potrebe da ih osudimo ili opravdamo, čak i kad se ne poklapaju sa našim u potpunosti.

Bezuslovna ljubav može da podrazumeva i očekivanja da se partner donekle promeni, ali i mogućnost da se sa blagošću prihvati činjenica da to ponekad nije moguće.

Bezuslovna ljubav... je svest o tome da su osećanja i realnost ponekad dijametralno suprotne stvari

To je sposobnost da svedočimo besu, tugovanju, sramu ili krivici našeg partnera bez osude i sažaljenja, tako da sve vreme imamo svest o tome kakvi oni zapravo jesu, svest o punoj snazi i veličini osobe koju volimo.

To je ljubav u kojoj ste u svakom trenutku svesni da reči imaju težinu

Ljubav u kojoj i u najvećem besu dajete sve od sebe da ne ujedete za srce onog koga volite više od života. Ljubav u kojoj umete da procenite kad je pametnije da nešto oćutite. Da date sebi pet minuta da se smirite pre nego što kažete nešto zbog čega ćete se pokajati.

Bezuslovna ljubav... ona je u kojoj ima mesta i za "mi" i za "ja"

Bliskost jeste važna, i bez nje, ne može biti ni govora o ljubavi, ali, paradoksalno, bezuslovna ljubav zna da je radost zajedničkih trenutaka nemoguća bez trenutaka razdvojenosti.

Ljubav - to je svest o tome da ste vi zajedno jer birate da budete zajedno, a ne zato što ne možete jedno bez drugog.

Zrela ljubav, a svaka bezuslovna ljubav je takva, ljubav je u kojoj vi možete jedno bez drugog. Ali BIRATE da budete jedno uz drugo.

Ona je ona prava

On je onaj pravi

Ljubav NE SME da bude ovakva

------------------------------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Povezano

Sve vesti