• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dolaze norveški investitori – čim se malo sredimo

Izvor Tanjug

Veliki broj norveških kompanija želi da investira u Srbiju, ali čekaju da vide kako će se odvijati ekonomske reforme i da Srbija uđe na zajedničko tržište Evropske unije, poručuj u iz bogate nordijske zemlje.

Ambasador Norveške u Srbiji , Arne Sanes Bjornstad, rekao je za Tanjug da je potrebno rešiti i neke druge probleme u srpskoj privredi, poput transfera znanja.

Srbija, kaže, treba da uveri norveške investitore da njihova tehnologija i informacije, ukoliko dođu u našu zemlju, neće otići u ruke onih kojima ne bi trebalo.

"Morate da rešite ta pitanja koja su povezana sa odnosom Istoka i Zapada, jer ne delite informacije sa nekim ako niste sigurni da li će one procureti negde gde ne bi trebalo", istakao je ambasador i dodao da bi "na srpskoj strani trebalo da budu donete neke odluke, kada je reč o sajber bezbednosti i sa kim treba sarađivati u različitim oblastima".

TUNEL ZA BRODOVE: Norvežani pomeraju granice

Ambasador je istakao da ništa ne sprečava Srbiju da sarađuje sa Ruskom Federacijom, jer to, kako je rekao, čini i Norveška.

"Ali, ako norveška kompanija bude investirala u Srbiju i bude imala tehnologiju koja bi trebao da bude zaštićena, oni će želeti da koriste kompjuterski sistem koji neće da hakuju konkurenti, bilo komercijalno, bilo politički", rekao je Bjornstad.

On se "saglasio sa konstatacijom (Tanjuga) da su "ruski programeri hakovali i kompjutere u Sjedinjenim Američkim Državama", i da to svakako mogu da učine i u Srbiji, ali i poručio da je važan napor koji se ulaže u zaštitu informacija.

"Svi mogu da hakuju. Svaki dan naše Ministarstvo spoljnih poslova napadaju, i nekada uspeju, nekada ne. Ali, pitanje je koliko informacija izađe", ukazao je Bjonrstad i zaključio da su želja i trud za zaštitu najvažniji.

------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Malinar

Još jedno obećanje pred ustoličenje

keka pfc

Imaćemo 200€

Oklopnik

@keka pfc 100 ako ces i obrok!

special image