MONDO/Agencije

Dodik: Baš me briga što sam na listi SAD

Predsednik Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da se ne oseća posebno ugroženim što ostaje na "crnoj listi" SAD, ponovo optuživši neke američke diplomate da su odgovorni što su protiv njega uvedene sankcije.

7
A- A A+

"SAD imaju pravo da produže sankcije, to je njihova država i njihova stvar. Veoma je jasno pod kojim je uslovima došlo do mog stavljanja na tu listu. Ne osećam se ništa posebno ugroženim zbog toga, ali mislim da bi trebalo biti neugodnije onima koji su to na jedan nekorektan način izvojevali, kao što su ambasador SAD (Morin Kormak), koja sada sedi u Sarajevu i (zamenik pomoćnika državnog sekretara) Hojt Ji, te još neki koji su to činili iz nekih svojih razloga", rekao je Dodik novinarima u Brčkom.

Tramp o Zapadnom Balkanu: Ostaje "crna lista"!

Zadovoljan Kesićem

Govoreći o radu šefa Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrada Kesića, Dodik je rekao da je on Kesić veoma važan čovek kada je reč o pozicioniranju RS u SAD. "Nema nezadovoljstva njegovim radom, niti razloga da osporimo njegov rad", rekao je predsednik RS.

On je naveo da će "i njima uskoro videti leđa", posle čega će se videti kakva će biti politika SAD prema njemu.

Na pitanje novinara da prokomentariše odluku američkog predsednika SAD Donalda Trampa o produženju uredbe o vanrednim merama u vezi sa zapadnim Balkanom koja obuhvata i takozvanu "crnu listu", Dodik je rekao da je to u svakom slučaju stvar SAD i da imaju pravo da donose kakve hoće odluke.

"Mislim da je to bila nepravda. Ako i oni misle tako - neka me skinu, a ako ne misle baš me briga. Bitno je da Republika Srpska zbog toga nije imala nikakve štete", kazao je on.

Prema njegovim rečima, postoji "ozbiljan politički sukob između sadašnje i bivše administracije i da se preko toga prelamaju mnoge stvari, ali da je to stvar te države i da to ne može da komentariše".

------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.