
Sastojci (za 12 čaša):
1 1/4 šolje šećera
1 1/4 šolje svežeg sok od limete (oko 9 limeta)
1 kilogram višanja
pola litre votke
750 mililitara kisele vode
Priprema:
U manjoj šerpici, zagrejte šećer u 1 1/4 šolje vode, i mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori. Sklonite sa šporeta i ostavite dok se potpuno ne ohladi (trebalo bi da dobijete oko dve šolje šećernog sirupa, koji u dobro zatvorenoj posudi u frižideru možete čuvati do mesec dana).
Sok limete sipajte u posudu srednje veličine, u dodajte višnje koje ste podelili na polovine i iz kojih ste izvadili koštice. Tome dodajte šećerni sirup, i ostavite u frižideru najmanje sat vremena (idealno bi bilo 'da prenoći').
Smesu stavite u činiju za služenje i dodajte joj votku.
Čaše napunite ledom, dodajte 1/2 šolje smese sa višnjama i napunite do vrha gaziranom vodom. Služite odmah.