MONDO/Beta

Zvezda: Vratite nam titule iz 1946. i 1986!

Autor:

"Naš klub jedini legitimni šampion Jugoslavije u sezoni 1986/87 i to na osnovu zakonite odluke FSJ i UEFA", navodi se u saopštenju crveno-belih koji traže i šampionat iz 1946.

Zvezda: Vratite nam titule iz 1946. i 1986! Foto: MN Press

Nije samo saniranje duga bila tema danas u Ljutice Bogdana 1a.

Skupština fudbalskog kluba Crvena zvezda odlučila je ovot utorka uveče da pokrene procedure za upisivanje titula prvaka države iz 1946. i 1986. godine.

Na današnjoj sednici, Skupština Zvezde je donela zaključak da je "taj klub jedini legitimni šampion Jugoslavije u sezoni 1986/87. i to na osnovu zakonite odluke FSJ i UEFA".

"Skupština ovlašćuje Upravni odbor fudbalskog kluba da pred FSS kao pravnim sledbenikom FSJ pokrene inicijativu za izmenu objedinjene zvanične evidencije šampiona Jugoslavije i Srbije", navodi se u saopštenju objavljenom posle sednice Skupštine.

Takođe, Skupština je podržala inicijativu koju je januara ove godine FSS-u podneo predsednik kluba Svetozar Mijailović, a koja se odnosi na priznavanja titule osvojene u prvenstvu Srbije 1946. godine kao zvanične titule prvaka Srbije.

"Skupština ovlašćuje UO da se obrati FSS sa zahtevom za donošenjem legitimne odluke po kojoj je Zvezda zvanični prvak Srbije za 1946. i po kojoj se ta titula uvodi u zvaničnu objedinjenu evidenciju prvaka Jugoslavije i Srbije, a sve u skladu sa već podnetom inicijativom", navodi se u saopštenju.

Povezano

Sve vesti