Vladika SPC: U Beogradu podržavaju nerotkinje!

Na parastosu srpskim junacima stradalim u Boju na Kosovu 1389. godine na Gazimestanu, vladika Atanasije dao skandaloznu izjavu...

 Parastos je služio patrijarh srpski Irinej uz sasluženje sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, a vladika Atanasije je nakon parastosa kazao da se "u beogradskom pašaluku podržavaju nerotkinje i da je Srbiju zahvatio defetizam".

"Čuli smo kada je vladika kosovsko-metohijski i raško-prizrenski delio nagrade srpskim majkama. Srpkinjama sa dvoje, troje, petoro dece i to su majke Jugovića, prave Srpkinje. Nažalost, u isto vreme u beogradskom pašaluku promovišu, ne samo nerotkinje, nego i antirotkinje, koje su protiv srpske dece", kazao je on.

Pogledajte fotografije sa ovog skupa:

Na skupu je, kako prenose agencije, bio i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević koji je poručio da je Vidovdan "praznik vere i nade u bolje sutra".

"Ne slavimo mi Vidovdan kao dan poraza. Ovaj praznik predstavlja simbol duha i nacije, ali i vere, nade u bolje sutra. Dok smo ponosni na našu istoriju, naša budućnost je svetla", kazao je Karađorđević.

Vidovdan kroz vekove: Šta se sve Srbima dogodilo

Okupljeni građani su na Gazimestanu pevali pesme o Kosovu i skandirali "Kosovo je srce Srbije", a skupu su prisustvovali i članovi srpskih desničarskih pokreta.

Okupljanje na Gazimestanu koje su obezbeđivale snage Kosovske policije proteklo je bez incidenata, preneo je KiM Radio.

Parastosu su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije kao i lokalni politički predstavnici.

Povezano

Sve vesti