• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd dobio strategiju razvoja do 2021. godine

Izvor Tanjug

Skupština grada usvojila je Strategiju razvoja Beograda do 2021. godine, u kojoj su definisani strateški ciljevi i prioriteti grada u narednom periodu. Usvajanje strategije proteklo je u znaku međusobnih optužbi odbornika SNS-a i DS-a.

Obrazlažući predlog Strategije, pomoćnik gadonačelnika Borko Milosavljević rekao je da su tim dokumentom utvrđeni misija i vizija, kao i osam strateških ciljeva grada.

"Ti ciljevi su konkurentna privreda bazirana na znanju, urbani razvoj grada na dve evropske reke, održiva mobilnost za intereaktivan razvoj, kvalitetnije i ekonomičnije usluge za sve građane, energetski resursi kao razvojna šansa, održiv i obnovljiv grad, unapređna društvena kohezija i pametna uprava", rekao je Milosavljević.

Naglasio je da dokument ne treba da bude mrtvo slovo na papiru, već "linija vodilja za budući razvoj grada u svim sferama društva", rekao je Milosavljević.

Beograd 2021...

Pomoćnik gradonačelnika je poručio da je vizija da Beograd bude urban, održiv, odgovoran, dinamičan, razvijen evropski region, uz konstantno unapređenje kvaliteta života i uslova za konkurentan, inovativan i održv ravoj.

"Beograd se na ovaj način pozicionira kao savremena evropska metropola i privredni, obrazovni, turistički i kulturni centar ovog dela Evrope", rekao je Milosavljević.

Šef odbornika DS Balša Božović rekao je da i dosadašnja Strategija, koja se nalazila na sajtu Gradske uprave, nije sprovođena, te da je aktuelna vlast njene stavke "rušila".

"Šta je bilo sa metroom, prva linija je trebalo da bude 2017. godine. Da ga je započela stara većina, bio bi završen. Nismo se rešili gužvi, nismo napravili podzemne prolaze, ali jesmo fontanu na Slaviji", rekao je Božović.

On je upitao i gde je kula u Beogradu na vodi koja je trebalo da bude gotova ove godine.

"Za sve što ne valja, stalno ćete to pripisivati bivšoj vlasti, ali dokle će bivša vlast da bude kriva za sve što sada ne valja", rekao je Božović.

Božoviću je odgovorio šef odbornika naprednjaka Mirko Rajković, koji mu je poručio da gradska vlast radi i gradi, dok on postavlja pitanja.

Kad je reč o Beogradu na vodi, Rajković je rekao da su radovi uveliko u toku, a da DS u vreme kada je bio na vlasti "nije ni pokosio" u tom delu grada, a kamoli da je počela da gradi.

Mali: Nismo oštetili građane Novog Beograda

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image