• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik odustao od otcepljenja u 2018.

Izvor mondo.ba

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je BiH "propala zemlja" i na putu raspada, ali i da odustaje od organizovanja referenduma o nezavisnosti u sledećoj godini.

 Dodik odustao od otcepljenja u 2018. Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO
Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

"Nećemo organizovati referendum o otcepljenju tokom 2018. godine. Shvatamo okolnosti i kontekst. Referendum 2018. godine bi izazvao mnoge reakcije, a mi i dalje želimo da iskoristimo zamah i da ga legitimizujemo kao svoje pravo", istakao je Dodik.

Dodik kaže da je BiH veštačka i da propada, te da Srbi u BiH treba da imaju pravo da idu svojim putem, kakvo su dobili i Albanci na Kosovu koji su proglasili nezavisnost 2008. godine.

"Nema smisla, nema logike da se živi u zemlji koja je skoro propala. Zašto je BiH garantovana politička kategorija, zašto mora da postoji", upitao je predsednik Srpske.

On je rekao da je siguran da Srpska ide putem ka nezavisnosti.

"Videćemo da li će to pitanje biti pokrenuto u narednim godinama, ja to ne znam. Ali siguran sam da idemo tim putem - putem ka nezavisnosti".

DODIK: Referendum, ENGLEZI UVEK PROTIV SRBA

On u intervjuu američkom sajtu Politiko naglašava da kretanje prema nezavisnosti ne bi vodilo ka krvoproliću u regionu, osim ako ne bude međunarodne intervencije.

On je naglasio da nikada nije razgovarao o secesiji sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, već da se, umesto toga, fokusirao na ekonomski razvoj.

"Rusija od mene nije tražila ništa, da uradim nešto što je nemoguće. Ali kada odem u Brisel, kada sam išao u Vašington, na mene se vršio pritisak, a i na mnoge druge političare odavde. I šta je prirodno? Da li je prirodno da idete negde gdje ste dobrodošli ili da idete negde gde na vas vrše pritisak", naglasio je Dodik.

On je pohvalio Rusiju i Kinu, jer, kako je naglasio Balkanu nude prijateljstvo bez postavljanja političkih uslova.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

realno

Ako muslimani nisu hteli veliku zajednicku Jugoslaviju nek ostanu sami na svojih 23%. Uopste ne razumem svrhu danasnje BiH ( Juga u malom koju 2 od 3 naroda ne vole).

yaggo

Nije da on nece, nego ne sme. Republiku Srpsku niko ne bi priznao kao nezavisnu drzavu pocevsi od nas koji ne smemo podrzavati separatizam zbog Kosova do Zapada koji to strogo brani. Zamislite tek reakciju Hrvatske koja je garant Dejtonskog sporazuma. Drugo, RS je presecena Brckom znaci nema cak ni celovitu teritoriju . Za Srbe iz RS je bolje da se smire da ne se ne bi stopili u Federaciju

Република Српска

@yaggo Он то најављује да дигне себи рејтинг својим "патриотизмом". Не би независност без рата могла, а нас Срба је мало. Нема нас сад ни милион у РС, а тек колико би било послије рата. Џаба нам независност ако народа нема.

special image