Filmska pljačka u Disu: BMW-om odvezli sef

Pljačka viđana samo u holivudskim filmovima dogodila se i u Beogradu u noći četvrtak na petak. Lopovi provalili u menjačnicu u hipermarketu i odneli ceo sef pun novca.

31
A- A A+

Opljačkana je menjačnica u hipermarketu DIS kod auto-puta u Zemunu. Dvojica maskiranih razbojnika provalila su u tržni centar automobilom "bmw" bez registarskih tablica i iz lokala odnela sef sa oko 30.000 evra, javljaju beogradski mediji.

"Bosanski" scenario

Ovaj scenario je samo naizgled nov među lopovima, jer su se slične krađe više puta odigrale u Bosni i Hercegovini, ali i, početkom juna, na beogradskoj Karaburmi. Tada su trojica mladića sa benzinske pumpe u Ulici vojvode Micka odnela sef težak 150 kilograma. Oni su ga posle provale odvukli do kuće udaljene nekoliko stotina metara. Ubrzo su uhvaćeni, a tokom hapšenja policija ih je zatekla sa brusilicom u rukama dok su pokušavali da otvore sef, podsećaju "Novosti".

Kradljivci su, navodno, prvo vešto onesposobili kamere ispred menjačnice i šipkom razbili spoljno staklo, koje se razletelo na sve strane. Razvalili su video-nadzor, a potom seli u automobil, dodali gas i krenuli u rikverc! Upali su vozilom unutra, a potom se ustremili na trezor, nezvanično saznaju "Večernje novosti".

Potom su metalnu sajlu obmotali oko sefa i prikačili ga za kuku automobila. Kada su ga iščupali, ubacili su "plen" u vozilo i nestali u nepoznatom pravcu. U celoj pljački učestvovale su najmanje dve osobe.

Kako ističu zaposleni u supermarketu koje smo danas zatekli u blizini menjačnice, pljačka je, izgleda, bila dobro isplanirana, menjačnica "tipovana" a lopovi su munjevito napustili mesto zločina.

"Očigledno je da su znali šta rade, možda im je pomogao neko ko često dolazi u supermarket. Kako sam razumela, uleteli su automobilom kroz ceradu, levo od menjačnice. Tamo se trenutno obavljaju radovi i verujem da im je tako bilo lakše da prođu neprimećeni", priča za beogradski dnevnik radnica iz susednog lokala.

Povezano

Sve vesti