• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dom sindikata - 60 godina i početak rekonstrukcije

Izvor mondo.rs

Koncertom "Svedok jednog vremena" obeležen jubilej - 60 godina postojanja dvorane Doma sindikata, kao i početak njene rekonstrukcije. Posle obnove, Dom sindikata će imati 6 sala.

 Dom sindikata zatvoren zbog renoviranja Izvor: MONDO Sivački Goran
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Dvorana Doma sindikata je za šest decenija bila domaćin mnogim muzičarima, pevačima, glumcima... Svedočila je i raznim političkim događajima, skupovima. U njoj su "pali" i prvi pljupci u bioskopskoj sali.

Posle 60 godina vreme je za rekonstrukciju!

Simbolično, Dom sindikata je zatvoren u petak uveče velikim koncertom "Svedok jednog vremena".

Uz čuveni "Zvižduk u osam" i Đorđa Marjanovića, "Odiseju" i Lea Martina, Žarka Dančua i Nadu Pavlović, Beti Đorđević i Borisa Bizetića, Bilju Krstić i Bistrik, Suncokret, Jadranku Jovanović, Merimu Njegomir, Legende, Dušana Svilara, Olivera Njega, Ekstra Nenu i Zorana Lekovića, Đuru Mornara, Lada Leskovara, i grupu Zana, glumce Nebojšu Dugalića, Ljiljanu Stjepanović, Minu Lazarević, Milana Gutovića, Anu Sofrenović, Dušicu Novaković, i Branislava Petruševića Petrućija, kao i čuvenog organizatora kulturno-umetničkih delatnosti Milana Ševića, publika je imala priliku da se priseti nekih starih vremena, i zajedno sa njima obeleži kraj jedne ere, ali i početak nove. 

Dvorana je simbolično zatvorena pesmom "A sad adio", koju su izveli specijalni gosti, 25 pevača i glumaca, u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", na čelu sa dirigentom Vojkanom Borisavljevićem.

Nakon rekonstrukcije, koja će trajati od šest do osam meseci, objekat će posedovati 6 sala, od kojih će četiri biti bioskopske i dve multifunkcionalne sale. Velika sala će biti projektovana kao multifunkcionalna dvorana po svetskim standardima, opremljena najsavremenijom audio i video opremom.

Izvor: MONDO Sivački Goran

Dvorana Doma sindikata je otvorena 13. juna 1957. godine. Od te godine pa do danas u Domu sindikata su se održavali, i dalje se održavaju, različiti kulturni događaji od značaja za Beograd, ali i za celu zemlju.

Aprila 2013. godine Vlada Srbije je kompletnu zgradu Doma sindikata proglasila za spomenik kulture u Beogradu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE