mondo.me

Potraga za Srpkinjom zbog pljačke Simonide Kordić

Autor:

Rasvetljena krađa nad odbornicom crnogorskog Demokratskog fronta Simonidom Kordić. Hercegnovska policija lišila slobode jedno lice, dok se za drugim intezivno traga.

0
A- A A+

  Hercegnovska policija juče je lišila slobode E.T.(39) koja je državljanka Rumunije, zbog sumnje da je sa D.T. iz Srbije počinila tešku krađu na štetu Simonide Kordić. Policija jos uvek intezivno traga za D.T.

"Osumnjičena je ovo krivično delo počinila na način što je, kako se sumnja, zajedno sa D.T. 26. juna 2017. godine, došla u Herceg Novi do kuće oštećene Simonide Kordić, tražeći navodno apartmane i smeštaj. Vrata kuće im je otvorila majka oštećene koju su osumnjičene pitale za apartmane i smeštaj nakon čega im je ona dozvolila da uđu u kuću. Iskoristivši nepažnju majke oštećene iz sobe, sumnja se da su ukrale zlatni nakit vrednosti od oko 4.200 evra kao i 300 evra u novcu nakon čega su pobegle", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da kod osumnjičene nisu pronađeni ukradeni predmeti i novac.

"Policajci preduzimaju sve potrebne mere i radnje u cilju njihovog pronalaska kako bi ukradeni predmeti i novac bili vraćeni oštećenoj. O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji je naložio da se E.T. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo teška krađa. Osumnjičene za ovo krivično delo takođe su, sumnja se, počinile još četiri teške krađe u junu 2017. godine na području Herceg Novog", kazali su u saopštenju Uprave policije.

Povezano

Sve vesti