Tanjug

Socijalista Dačić: Jaka ekonomija pa prava radnika

Autor:

Nema radničkih prava i socijalne pravde bez ekonomskog razvoja, sve drugo je utopija i laž, rekao je danas ministar spoljnih poslova i predsednik srpskih socijalista, Ivica Dačić.

26
A- A A+

On je naveo da je socijalista i da pred svake izbore kaže da se zalaže za besplatno školstvo, zdravstvo, radnička prava, stabilne penzije, ali da su stvari drugačije u realnosti.

"Kada dođete na vlast i pred budžet i kasu onda morate da razmišljate kako država uopšte može da funkcioniše. Mislim da je rešenje u evropskim integracijama, ne kao utopija nego zato što je važno videti koja su to radnička prava koja su definisana kao norma evropskog zakonodavstva i mi ćemo imati obavezu u pristupnim pregovorima da se usaglasimo sa tim, to je najbolji pristup", rekao je Dačić novinarima na Sedmom kongresu Socijalističke partije Republike Srpske.

Izračunato:Koliko bi Fijat koštala pristojna plata

Upitan da li su socijalisti zadržali izvornu socijalističku ideju Dačić kaže da je u svetu danas došlo do kraha različitih ideoloških koncepata, pa i samog socijalizma i kapitalizma.

Izvor: Tanjug

"Sistemi koji se danas stvaraju pokazuju da mora da se stvara neka mešavina različitih političkih sistema i vi danas imate situaciju da je socijalizam najdalje otišao u najrazvijenijim kapitalističkim zemljama koje imaju princip socijalno pravednog društva", rekao je Dačić.

Na pitanje da li će i ko od predstavnika vlade Srbije biti prisutan na obeležavanju 22. godišnjice Potočara, Dačić je rekao da "o tome još nisu raspravljali".

Povezano

Sve vesti