Nemojte da se skrasite sve dok…

Autor:

Nije poenta samo skrasiti se sa nekim, već skrasiti se tako da ste sigurni da je to ono pravo, za ceo život.

Nemojte da se obavežete prema partneru/partnerki sve dok niste sigurni da je on/ona vaš najverniji navijač i da želi da vam pomogne u postizanju svih vaših ciljeva.

Ljubav je mnogo više od otvaranja vrata, izmicanja i primicanja stolice ili plaćanja večere. Zato nemojte da se skrasite sa partnerom dok vam ne dokaže da vas zaista i iskreno želi u svom životu i da ste vi njegov/njen prioritet.

Skrasite se kada nađete partnera koji će za vas da učini sve što treba, kad treba. Znate, sa onim ko će promeniti svoj raspored ako će to vama olakšati život ili dan.

Nemojte da se skrasite dok vam vaš partner/partnerka ne pokaže ko je zaista i da se ne plaši toga.

Obavežite se onome ko se ne plaši da pokaže svoju ranjivu stranu, koga nije strah da vam govori o svojoj prošlosti. Onome ko sluša šta govorite i to pamti. Onome ko obraća pažnju na detalje i primećuje sve u vezi sa vama.

Ne obavezujte se nekome dok ne upoznate svaku njegovu "stranu" i ne budite sigurni da ga i tada volite, kada vidite njegove mane. U dobrom i lošem raspoloženju. Kad je srećan ili tužan.

Skrasite se sa onim kome možete da pokažete svaku svoju stranu, kome možete da pokažete čak i one svoje mane kojih se pomalo plašite. Onu stranu sebe koju krijete od ostatka sveta. Onu stranu koju možda ni vi sami ne volite.

Nemojte da se skrasite dok ne nađete nekoga ko ne bi menjao ništa na vama, ne zato što ste savršeni, nego zato što vas baš tako voli.

Nemojte da se skrasite dok ne nađete onoga ko vas podržava i hrabri uvek i u svemu, ko vas čini boljom osobom i inspiriše vas da uvek postižete više. Dok ne nađete onoga ko će vam reći kada niste u pravu, kada treba da se zauzmete više za sebe, a onda vas držati za ruku dok se borite za sebe.

Nemojte da se obavežete nekome na dobro i zlo dok niste sigurni da je neko ko drži svoju reč i ko nikada ne bi promenio svoje planove sa vama (osim ako za to ima zaista dobro opravdanje).

Skrasite se sa onim ko jedva čeka da vas vidi, da razgovara sa vama, da bude u vašoj blizini. Sa onim kome zaista nedostajete kada odete.

Nemojte da se skrasite sa onim ko ne ume da se izvini kada shvati da je pogrešio i ko ne radi sve da tu svoju grešku ispravi.

Skrasite se sa onim koga zanima kako ste proveli dan. Sa onim ili onom u čijem društvu izgubite pojam o vremenu jer vam je toliko lepo da ne razmišljate ni o čemu dok ste zajedno.

Nemojte da se obavežete osobi u čiju ljubav niste sigurni. Skrasite se sa onim ko čini da se osećate posebno, voljeno u svakom trenutku i ko vam stalno govori i pokazuje koliko vas voli.

Obavežite se onome ko na eventualne probleme gleda kao na izazove koje zajedno možete da prevaziđete. Nemojte da se skrasite dok niste sigurni da vas partner/partnerka želi u svojoj budućnosti i dok niste sasvim sigurni da možete da mu/joj "oprostite" prošlost - odnosno da prošlost ne ugrožava vašu budućnost.

Povezano

Sve vesti