FOTO: Vanić spreman i za Vošu i za Ružomberok

"Stara dama" predstavila četvrtog trenera u ovoj godini.

FOTO: Vanić spreman i za Vošu i za Ružomberok Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Četvrti put u nešto više od šest meseci Vojvodina je zakazala konferenciju za medije na kojoj je fokus predstavljanje novog šefa stručnog štaba; nakon Dragana Ivanovića, Radoslava Bataka i Aleksandra Veselinovića - pred medije je izašao Nenad Vanić (47).

Doskorašnji trener Metalca dolazi u osetljivom trenutku nakon šokantnog otkaza, mada iz rukovodstva kažu odlaska, Bataka posle pobede nad Ružomberokom (2:1).

Vanić je potpisao ugovor na dve godine, ali nije loše podsetiti da su njegova tri prethodnika ostajala, redom: 100 dana, 17 dana i nešto manje od dva meseca, pa nije neutemeljeno pitanje navijača Vojvodine da li će ovaj stručnjak odraditi ugovor do kraja.

Ipak, pleni optimizmom i veruje u plasman u drugo kolo Lige Evrope.

"Kada čovek krene da se bavi ovim poslom ima viziju i da dođe do velikog kluba. Meni se sada ta trenerska želja i ostvarila. Nadam se da će se kockice poklopiti u ostvarenju ciljeva i da ćemo dugo i uspešno sarađivati. Obećavam samo veliki i naporan rad!", bile su prve reči Vanića u obraćanju novinarima na "Karađorđu", na kome je kratko nastupao i kao fudbaler.

Kakav fudbal možemo očekivati od njegove Vojvodine?

U dosadašnjem trenerskom radu Vanić je pretežno radio sa klubovima iz donjeg dela tabele i najviše je morao da brine o odbrani sopstvenog gola, ali sam priznaje da je spreman da se prilagodi.

"Uvek sam u glavi imao da i sa takvim ekipama težim da napadamo i ostvarimo nešto. Pripremao sam tako i sebe za ekipu koje su veće i koje će ići na pobedu. Vojvodina će sigurno ići da pobedu na svakoj utakmici i imaćemo želje i volje to da uradimo. Nije mi to strano, spreman sam da vodim veliki klub", poručuje Vanić koji je istakao da su ciljevi Vojvodine kao i svake sezone najviši.

Nenad Vanić Vojvodina Foto: MONDO/Milutin VujičićVanić je u igračkoj karijeri kratko nastupao i za Vojvodinu, dok je znatno duži angažman imao u Crvenoj zvezdi, Albaseteu, Gentu... Kao trener vodio je Radnički (Nova Pazova), Slogu (Petrovac), Donji Srem, Bežaniju i naposletku Metalac sa kojim nije uspeo da sačuva superligaški status prošle sezone.

Što se tiče kapitala iz prvog meča protiv Ružomberoka - takođe je optimista.

Vojvodina u utorak, rano ujutru, kreće put Slovačke i sprema se da i tamo ostvari pozitivan rezultat koji će joj doneti drugo kolo Lige Evrope i duel sa norveškim Branom.

"Rezultat je u našu korist i svakako da ne bismo smeli to da ispustimo. Svaka utakmica ima svoju priču, a ovaj rezultat je dobar za nas i pokušaćemo da napravimo i bolji od ovog".

Upitan za svog nekadašnjeg igrača Tarasa Bondarenka, koji se dovodio u vezu sa Vojvodinom, istakao je da sada nije vreme da se priča o pojačanjima i da će o eventualnim dolascima igrača razgovarati sa rukovodstvom nakon tog meča.

Ističe i da mu je poznato da ekipe iz Slovačke ne obraćaju pažnju na kvalitet protivnika niti na lep fudbal i da je njima neophodna disciplina kako bi došli do pobede. Dodao je i da neće biti velikih promena u igračkom kadru, jedino u vezi principa, a da za ovaj meč ne može da računa na povređene Uroša Stamenića, Milana Bubala i Nikolu Antića.

U stručnom štabu će mu pomagati Branko Davidović, Milan Belić i Dragan Leskovac.

Tagovi:
Sve vesti