MONDO/Tanjug

Turisti već "preplavili" Novi Sad

Autor:

Exit Festival počinje sutra, a prema najavama turističkih poslenika očekuje se da Novi Sad tokom Exita poseti više od 50.000 domaćih i stranih turista koji dolaze iz 68 zemalja sveta. Hoteli su već gotovo popunjeni.

Turisti već "preplavili" Novi Sad Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Ovogodišnji Exit traje pet dana, a prognoze govore da će tokom svih pet dana i noći Festivala vreme biti sunčano, bez padavina i umereno toplo, pa će svi oni koji dođu u Novi Sad imati potpun ugođaj.

Prvi posetioci festivala već su stigli u Novi Sad, a zanimljivo je da se ove godine beleži rast broja posetilaca izvan Srbije. Među njima prednjače gosti iz zemalja Zapadne Evrope gde su tradicionalno najbrojniji posetioci iz Velike Britanije i Holandije, ali koje sve više prate i posetioci iz Nemačke, Austrije, Belgije i Švajcarske.

Tradicionalno visok broj posetilaca dolazi iz svih delova nekadašnje Jugoslavije, dok se sve veći broj gostiju beleže iz zemalja Istočne i Jugoistočne Evrope kao što su Mađarska, Grčka, Turska, Rumunija i Bugarska.

Sudeći po izveštajima globalnih portala za prodaju ulaznica, očekuju se i gosti iz dalekih zemalja, pa nam tako dolazi više stotina Australijanaca, te posetioci iz Brazila, Indije, Kine, Malezije, Argentine, Kube, Južnoafričke Republike i drugih dalekih destinacija.

Novosadski hoteli su praktično rasprodati, a svi koji sebi još nisu obezbedili smeštaj najjednostavniji način da to učine je da se upute ka festivalskom kampu koji je počeo da radi.

Za sve one koji žele krevet i krov nad glavom, na Internetu mogu da potraže opcije privatnog smeštaja ili da posete zvaničnu turističku stranicu festivala "http://www.exittrip.org" i tamo pronađu odgovarajuću ponudu hostelskog smeštaja koji se takođe ubrzano rasprodaje.

Ovogodišnji Exit slavi 50 godina čuvenog Leta ljubavi, kada je nastao legendarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet svojim revolucionarnim stavovima i idejama mira, jednakosti i zajedništva.

Sutra, "nultog" dana Exita na glavnu festivalsku binu izaći će najveći rok bend današnjice, "The Killers". Cena ulaznice za koncertni spektakl godine je 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za Fan Pit.

Više o izvođačima EXIT-a pročitajte ovde:

"Nežni džin" otvara EXIT! (FOTO, VIDEO)

Exit Sea Dance: Nastupa i Džon Njumen

KONAČNO: The Killers u Srbiji!

Nova imena za EXIT! (VIDEO)

Povezano

Sve vesti