Najveće misterije: Gde su ovi ljudi?

Autor:

Ako volite kriminalističke serije i dokumentarce, ovo morate da pročitate. Priče koje vam prenosimo nisu fikcija već su se zaista dogodile. Reč je o devet najintrigantnijih policijskih slučajeva, koji ni danas nisu rešeni.

3
A- A A+
silovanje, zlostavljanje Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Većina ovih slučajeva starija je i od deset godina, neki datiraju još iz osamdesetih godina prošlog veka, a najstariji među njima dogodio se davne 1974. godine. Za sve ove godine, policijski inspektori i kriminolozi nisu uspeli da otkriju šta se dogodilo i da na njih stave oznaku "Slučaj rešen". Prenosimo vam devet neverovatnih slučajeva koji nisu nikada dobili epilog, a koje je sakupio portal "BazFid".

1. Mora Mari

mora mari, nestali Foto: Youtube/PrintScreen

Imala je samo 21 godinu kada je u februaru 2004. izgubila kontrolu nad automobilom i zabila se u smet snega pored puta. Drugi automobil je stao i vozač je pitao da li joj je potrebna pomoć. Mora mu se zahvalila i rekla da je pozvala šlep službu. Vozač je produžio dalje, ali je ipak odlučio da pozove policiju. Deset minuta kasnije, kad je policija stigla, auto je bio zaključan, a More nije bilo nigde. Nije bilo tragova u snegu, psi tragači nisu mogli da je nanjuše, a ništa nije otkrila ni policija iz helikoptera. Međutim, nedugo nakon toga počeli su da se pojavljuju čudni detalji. Mora, inače odlična studentkinja, podigla je sa računa 280 dolara, a zatim poslala mejl profesoru u kom lažno navodi da neće moći da se pojavi na predavanju zbog smrtnog slučaja u porodici. Njene kartice, telefon, karta do Vermonta i vino pronađeni su u gepeku automobila, dok su ispred auta pronađene mrlje crvenog vina. Kada je policija ušla u njenu sobu u studentskom domu, pronašla je sve njene stvari uredno spakovane u kutijama. Uprkos tragovima, detektivi nisu uspeli da je pronađu, a nisu primili ni dojave da je viđena.

Izvor: Youtube

2. Majkl Henli i Tara Kaliko

nestali Foto: Youtube/PrintScreen

U avgustu 1989. na jednom parkiralištu u Floridi pronađena je uznemirujuća fotografija. Na njoj su bili zavezani mlada žena i dečak, u malom mračnom prostoru. Na mestu gde je pronađena fotografija primećen je beli kombi bez prozora. Dve poredice identifikovale su osobe na fotografiji. Devetogodišnji Majkl Henli nestao je tokom kampovanja s ocem, a druga osoba s fotografije bila je devetnaestogodišnja Tara Kaliko, koja je nestala tokom vožnje biciklom. Pronađen je njen vokmen, ali Tara i bicikl nisu pronađeni. Tarina majka bila je sigurna da je na fotografiji njena ćerka jer je imala istu frizuru i ožiljak na desnoj nozi. Majklovo telo kasnije je pronađeno u planinama gde je i nestao, ali se ne zna šta se dogodilo sa Tarom niti je ikad otkriveno ko je ostavio fotografiju.

Izvor: Youtube

3. Ejša Digri

nestali, ejša digri Foto: Youtube/PrintScreen

Devetogodišnja Ejša Digri 14. februara 2009. spakovala je svoju školsku torbu tokom noći i napustila kuću. Njen brat, koji je spavao u istoj sobi, rekao je da je čuo zvukove koji su dolazili iz njenog kreveta, a majka je ujutro otkrila da joj je ćerka nestala. Policija je bila uverena da je pobegla od kuće, ali Ejša je bila stidljiva i pristojna devojčica pa su roditelji sumnjali da je to zaista uradila. Pokrenuta je potraga, a u obližnjoj šupi su pronađeni papiri od slatkiša i njena šnala za kosu. Godinu dana kasnije njena torba pronađena je zamotana u kanti za smeće blizu jednog gradilišta, ali Ejša nikada nije pronađena.

Izvor: Youtube

4. Džoni Goš

nestali, džoni goš Foto: Youtube/PrintScreen

Dvanaestogodišnji Džoni nestao je 1982. Jednog jutra, kao i svih prethodnih dana, dečak je otišao da raznosi novine, ali se nije vratio kući u očekivano vreme. Njegov otac krenuo je da ga traži. U ulici je pronašao njegova kolica za novine, a sused je tvrdio da je primetio da dečaka netko prati. Policija, međutim, nije uspela da otkrije ništa. Petnaest godina kasnije, dva muškarca pojavila su se na vratima kuće dečakove majke Norin. Jedan od njih tvrdio je da je Džoni. Imao je dugu kosu i madež na prsima baš kao i njen sin. Norin je bila uverena da je njen sin. Rekla je da je Džoni delovao preplašeno i da je drugog muškarca neprestano gledao, tražeći njegovo odobrenje za ono što priča. Zajedno su proveli sat i po, a onda napustili kuću. Niko nije mogao da potvrdi da je muškarac koji se pojavio stvarno bio Džoni, a uprkos nekim tragovima, niko ga više nikada nije video niti čuo za njega.

Izvor: Youtube

5. Zeb Kvin

nestali, zeb kvin Foto: Youtube/PrintScreen

Osamnaestogodišnji Zeb Kvin i njegov tri godine stariji drug Robert Ovens u januaru 2000. krenuli su da pogledaju automobil koji je Zeb nameravao da kupi. Obojica su išla svojim automobilom, ali se u jednom trenutku Kvin zaustavio i rekao Ovensu da mora da se vrati.

Kvin nikada nije stigao do kuće, a Ovens je istog dana završio u bolnici zbog slomljenih rebara i povreda glave. Tvrdio je da je doživeo saobraćajnu nesreću. Dve nedelje kasnije, Kvinov auto je pronađen na parkingu. Na zadnjem prozoru bio je crtež usana, a u vozilu se nalazilo štene. Policija nije pronašla ni jedan jedini trag koji bi upućivao na to gde je Kvin i šta mu se dogodilo. Dvanaest godina kasnije, Ovens je uhapšen i osuđen za ubistvo trudne zvezde stanice Fud Netvork, Kristi Šoen Kod i njenog supruga. Nestanak Zeba Kvina i dalje se, međutim, vodi kao nerešen slučaj.

Izvor: Youtube

6. Rejčel Trilka, Džuli Mosli i Lisa Vilson

nestala Foto: Youtube/PrintScreen

Sedamnaestogodišnja Rejčel Trilka 23. decembra 1974. krenula je u šoping centar sa svojom tri godine mlađom prijateljicom Lisom Vilson kako bi kupila poklone za Božić. U trenutku kada su kretale, pridružila im se i devetogodišnja Lisina komšinica Džuli Mosli. Automobil u kom su bile pronađen je kasnije tog dana na parkiralištu šoping centra. Bio je zaključan, a u autu su se nalazili pokloni. Ipak, devojkama nije bilo traga.

Sledećeg dana Rejčelin muž Tomi dobio je pismo u kom je pisalo: "Znam da će biti problema, ali morale smo da odemo. Idemo u Hjuston. Vidimo se za nedelju dana. Auto je na gornjem spratu parkinga u Sirsu. Voli te Rejčel”. Pismo je napisano dečijim rukopisom, a Tomi tvrdi da to nije napisala njegova supruga. Devojke nikada nisu pronađene.

7. Rebeka Korijam

nestali, rebeka korijam Foto: Youtube/PrintScreen

Diznijevo krstarenje pretvorilo se u tragediju nakon što je dvadesetčetvorogodišnja članica posade Rebeka Korijam iznenada nestala. Poslednji put viđena je na snimku sigurnosne kamere. Telefonirala je, a na snimku je izgledalo kao da ju je razgovor uznemirio. Kolega je zastao i pitao je da li je sve u redu, a ona mu je odgovorila da jest. Jedna njena papuča pronađena je na palubi, ali drugih tragova nije bilo. Nekoliko sati ranije majci je poslala poruku da će je pozvati sutradan. Umesto toga, njena majka je dobila poziv da joj je ćerka nestala. Kapetan tvrdi da postoji mogućnost da ju je pokupio talas dok je stajala na palubi, a drugi tvrde da je verovatno skočila. Njeni roditelji, međutim, veruju da je njihova ćerka ubijena i da posada pokušava da zataška zločin. Slučaj nikada nije rešen.

Izvor: Youtube

8. Suzi Lemplag

nestali Foto: Youtube/PrintScreen

Dvadesetpetogodišnja Suzi Lemplag poslednji put je viđena u Londonu, 1986. Otišla je da pogleda jednu kuću u Fulamu, što nije bilo neobično budući da je radila kao trgovac nekretninama. U njenom rasporedu je pisalo "12:45 Gospodin Kiper – Šorolds Roud 37". Njen automobil je pronađen kasnije tog dana ispred druge kuće, a njena torbica bila je u automobilu. Uprkos detaljnoj policijskoj potrazi, Suzi nikada nije pronađena, a policija nikada nije uspela da identifikuje misterioznog gospodina Kipera.

Izvor: Youtube

9. Ešli Frimen i Lorija Bajbl

nestali Foto: Youtube/PrintScreen

Lorija je odlučila da prespava kod prijateljice Ešli, u čijoj je kući iste te noći u decembru 1999. izbila vatra. Kada su hitne službe stigle na mesto nesreće, u ruševinama su pronašli telo Ešline majke Keti. Devojke su nestale, a policija je osumnjičila Ešlinog oca Denija za ubistvo i otmicu. Međutim, nedugo zatim u kući su pronađeni i Denijevi ostaci. Oba roditelja upucana su u glavu pre nego što je izbio požar. Lorijin auto pronađen je nedaleko od kuće, a neki zbog toga veruju da je Ešli upucala roditelje i isplanirala bekstvo. Ipak, Lorijina torbica je takođe bila u automobilu, a u njoj je bilo 150 dolara. To je otvorilo sumnju, jer zašto bi devojke pobegle bez novca?! Iako je policija ispitala nekoliko osoba osumnjičenih za ubistvo, slučaj ni 18 godina kasnije nije dobio epilog.

Izvor: Youtube

Tagovi:
Sve vesti