Beta

Batko propadosmo:Razbijeni Bugari, makroi Marbelje

Autor:

Španska policija saopštila je danas da je rasformirala bugarsku mrežu koja je pokušavala da uspostavi potpunu kontrolu nad prostitucijom u španskom letovalištu Marbelji, na jugu zemlje.

3
A- A A+

U operaciji sprovedenoj u saradnji sa bugarskom policijom i evropskom policijskom agencijom Evropol uhapšeno je 34 osumnjičenih članova mreže i oslobođeno 13 žrtava, navodi se u saopštenju policije bez detalja o tome kada su se ta hapšenja dogodila.

Izvor: Youtube

Evropska mreža "ljubavi"

Istražitelji su otkrili da svodnici nisu delovali sami već su bili deo velike međunarodne mreže koja je operisala uglavnom u Španiji i u u Bugarskoj s ciljem da stekne potpunu kontrolu nad prostitucijom na obali Marbelje, navela je policija. Policija je uhapsila 26 osoba u Španiji i osam u Bugarskoj i sprovela 36 pretrage u te dve zemlje.

Prema policiji ta grupa je u Španiju dovodila devojke iz siromašnih delova Bugarske i terala ih na prostituciju u luksuznoj marini u Marbelji.

Ako bi odbile one su nasilno napadnute i zaprećeno je njihovim rođacima u Bugarskoj, navela je policija.

Banda je terala devojke da kradu bankovne kartice svojih klijenata. Neke od njih su drogirale klijente da bi sebi olakšale posao.

Istraga je počela u septembru 2014. kada se jedna Bugarka prijavila policiji u Marbelji tvrdeći da je pobegla od ljudi koji su je terali na prostituciju.

Povezano

Sve vesti