Ivana Španović skače na mitingu Dijamantske lige u Lozani
MN Press 

Ivana Španović napravila je dužu pauzu. Srpska skakačica u dalj nije se takmičila od Evropskog dvoranskog prvenstva u Beogradu početkom marta, kada je osvojila zlatnu medalju.

Ona je u međuvremenu zaradila povredu lista leve noge, koju je sanirala, pa je propustila mitinge ovogodšnje Dijamantske lige.

Ipak, Ivana je ponovo spremna i orna za nove uspehe. Ona će sutra zvanično otvoriti sezonu nastupom na mitingu Dijamantske lige u Lozani, nakon što je propustila mitinge u Judžinu i Oslu.

U skoku u dalj u Dijamantskoj ligi trenutno je vodeća Tijana Bartoleta sa 15 poena.

Treba napomenuti su ove sezone uvedena nova pravila, koja za cilj imaju pre svega da celokupnu ligu učine atraktivnijom, pa se tako tokom cele sezone sakupljaju bodovi za plasman na finalni miting, a pobednik je onaj koji u finalu ostvari najbolji rezultat.

Disciplina skok u dalj u Lozani je na programu od 19.50 časova u četvrtak, a nakon Švajcarske Španovićeva će nastupati i na mitingu u Londonu, koji je na programu 9. jula.

Pred nastup u Lozani, Ivana je kao promoter mitinga uradila seriju kratkih zapisa pod nazivom "Pet dana sa Ivanom", u kojima srpska šampionka govori o omiljenim odličjima, o borbi sa konkurencijom, popularnosti, vežbanju, ali i omiljenom desertu.