• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIŠE OD PLANA: Ikea uložila 10 miliona € u prilaze

Izvor MONDO/Agencije

Robna kuća Ikea je u Bubanj potoku u Beogradu izgradila infrastrukturu u vrednosti od skoro 10 miliona evra, što je znatno više od prvobitno planiranog ulaganja.

Planirano je bilo da se izgrade prilazni putevi robnoj kući u vrednosti od šest miliona evra, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

On je, obilazeći završne radove na izgradnji javne infrastrukture za komlpeks Ikea, rekao da je izgrađeno više od dva kilometra saobraćajnica, tri kružna toka i novo korito reke.

"Komercijalna zona Bubanj potok"

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da će otvaranje robne kuće podstaći i razvoj malih privrednika tog kraja. "Preduzimamo mere da se potez od ove robne kuće do Bubanj potoka proglasi komercijalnom zonom", kazao je Savić.

"Obezbeđeno je skoro dva kilometra javne rasvete, preko 5.000 metara vodovoda i kanalizacije, a biće završeno i oko 60.000 kvadrata zelenih površina koje će biti predate na upravljanje gradu", naveo je Vesić.

Dodao je da se dogovor sa investitorom, da izgradi pristupnu infrastrukturu pokazao kao uspešan.

"Dobili smo veću investiciju nego što je bila njihova obaveza da plate gradu, te sada možemo očekivati nastavak investiranja", istakao je Vesić.

On je najavio otvaranje te robne kuće 10. avgusta, i dodao da će do nje ići linija gradskog prevoza koja će početi sa radom 5. avgusta, a kretaće sa sa okretnice kod Novog Bežanijskog groblja.

"Ikea je međunarodni lanac, što znači da će naše kompanije koje prave ono što Ikea prodaje, u saradnji sa njima moći da vide svoje proizvode u inostranstvu", istakao je Vesić i dodao da će se i drugi investirori ugledati na robnu kuću i početi ulaganje u Beogradu.

Da li će naša IKEA biti najskuplja?

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je da će izgradnja robne kuće Ikea doprineti daljem privrednom razvoju Beograda i Srbije.

On je dodao da opštine Voždovac i Grocka već imaju koristi od toga što se Ikea gradi tu, jer je već puštena u rad "buster-stanica", koja će poboljšati situaciju sa vodosnabdevanjem.

"Vodovod Makiš-Maldenovac koji je jedan od kapitalnih projekata Beograda, a na ovaj način se u potpunosti stavlja u funkciju", istakao je Mladenović.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

RAJKO

I ZATO MORAJU DA BUDU VEĆE CENE OD REGIONA DA SE NADOKNADI ULOŽENO. SRBI ĆE SVE TO PLATITI

Ja

@RAJKO Jednostavno, ako budu više cene nećemo ništa kupovati, živeli smo i bez Ikee

Harli

Nesto mi je sumnjivo ovde, mislim da Ikea nema veze sa svim ovim nego da su to nasi sve uradili da ih privuku da dodju ovde i da se ugrade u ceo dil.

special image